Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija SDSS-a

'Izjave Mamića i Tomašić - otvoreni linč prema Srbima u Hrvatskoj'

Dragan Crnogorac, portal
Tomislav Miletic/PIXSELL
16.03.2013.
u 13:46

Očigledno je da je za neke dovoljno samo da je netko Srbin po nacionalnosti i da se odmah shvati da je on neželjeni subjekt. Ovo nije prvi put da se čuju takve izjave ali nam je drago da država po prvi put reagira na takav način

Istupi izvršnog direktora GNK Dinama Zdravka Mamića i Ruže Tomašić, predsjednice HSP dr. Ante Starčević, izazvale su oštre reakcije u SDSS-u.

– Nadamo se da će državne institucije odraditi svoj posao u oba slučaja. Radi se o izjavama koje se mogu čuti samo u totalitarnim režimima kakav Hrvatska nije. Hrvatska isto tako nije niti država koja ima samo jednu nacionalnost, rekao je Dragan Crnogorac, predsjednik Zajedničkog vijeća općina (ZVO) i saborski zastupnik iz redova SDSS-a najoštrije osuđujući obje izjave.Kaže kako se radi o izjavama koje pozivaju na netrpeljivost i otvoreni linč prema Srbima u Hrvatskoj.

– Očigledno je da je za neke dovoljno samo da je netko Srbin po nacionalnosti i da se odmah shvati da je on neželjeni subjekt. Ovo nije prvi put da se čuju takve izjave ali nam je drago da država po prvi put reagira na takav način. Sličnih slučajeva gdje je bilo govora mržnje imali smo i u Vukovaru ali država tada nije ništa poduzela po tom pitanju. Ovo je dobar primjer i za neke buduće istupe i govore mržnje, istakao je Crnogorac.

Još oštriji je bio je predsjednik Naše stranke Jovan Ajduković koji smatra da se radi o klasičnom i smišljenom podizanju tenzija pred skore lokalne izbore.

– Očigledno je da će ovi izbori proteći u naconalnom ozračju i mržnji. Radi se o nekim izjavama koje graniče i sa nekim genocidnim idejama koje ne odgovaraju demokratskom okružju i uređenju RH. Srbi su na ovim prostorima domicilan narod, upravo ti koji govore na taj način su zalutali na ove prostore i šire mržnju, rekao je Ajduković dodajući i da je žalosno što je Vlada RH poklekla pod utjecajem manjine da se provede zakon o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar.

>>Milanović: Ta izjava je zlo i to nije Hrvatska

>>Ruža Tomašić: Hrvatska je za Hrvate, ostali su gosti

Komentara 6

Avatar matalan
matalan
09:18 20.05.2017.

Senjski prosvjednici žandari u Zagrebu , Stjepan Radić..to je bio početak zablude sa tim bizantincima...

LI
Livi
14:15 16.03.2013.

Tako je to kad se otvori Pandorina kutija. Kad su pljustale protuhrvatske izjave povodom oslobadanja hrvatskih generala, svi su ovi Srbi bili nezadovoljni i proglasavali Haaski sud pristranim. Kad je njihov zlikovac Perisic osloboden, nisu se javljati. Kad je Srbin Jovanovic nazivao biskupe lazljivcima, nitko se od njih nije javljao, kad Hrvatima u Vojvodini pjevaju: "bit ce mesa klat cemo Hrvate", ne javlja se nijedan Srbin ni u Srbiji ni u Hrvatskoj, ne reagira nijedan hrvatski politicar: Josipovic, Milanovic, JOvanovic, Pupovac.

SA
saentisch
14:15 16.03.2013.

Nitko u Hrvatskoj nema ništa protiv bilo kojeg pripadnika drugog naroda pa uvjeren sam niti protiv Srba, ali treba i mora se razumjeti i Hrvate, ta određena averzija prema jednoj grupi naroda Hrvatske nije niti slučajna (ne pravdam), zar nedavno nije bila grozna agresija baš od pripadnika tog naroda? Zar nisu rane tih fašističkih nasrtaja još uvijek nezacijeljene, da li uistinu treba Hrvata i dalje provocirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije