Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HZZO-a se ispričao:
Povratak na članak

'Izjava je bila neprimjerena. Veoma poštujem žene'

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava, napisao je

Komentari 11

DU
Deleted user
11:44 18.02.2021.

Izjava manje-više, daleko više bitno jest da je na čelu ustanove koja bukvalno "drobi" zdr. sustav Hrvatske, neizmjernim birokratskim "šiljenjima" i kojekakvim radnjama koje su na rubu dozvoljenog zakonom ili preko njega. Npr. rođaci zaposlenika u HZZO preko paravan firmi izrađuju spec. software, a koji onda kupuju bolnice i ordinacije e da bi uopće mogli ispostaviti račun HZZO i naplatiti svoju uslugu. A da se ne govori da liječnike > 65 god. tjeraju u mirovinu i prekidaju ugovore, a u vrhuški HZZO rade i oni preko 70 god. starosti. Imate tih primjera, da ta birokratska flajš mašina radi štetu na tisuće - npr. dođete tamo u 14 h i zaposlenice se izdiru na vas da kad se to dolazi, a radno vrijeme im je do 16 h. Itd. itd. Naposljetku, kad svojim birokratskim mrcvarenjima rastjeraju kadrove, npr. liječnici odu u tuđinu ili prijevr. mirovinu jer to nemoguće izdržavati, e onda nastaju praznine u sustavu i za npr. pedijatra morate djetetu tražiti ugovornu ordinaciju 100 km daleko. I još ponosno vele - a tko hoće raditi s HZZO, nakon što natječaj propadne jer se nitko ne javlja - e vala za to su ti karijerni birokrati krivi i njihov sadizam.

VL
ZO
zoranos
11:54 18.02.2021.

I sad će ostati to zapamčeno što je potpuno nebitno, a ono najbitnije što je čovjek rekao i zapravo objasnio zašto zdvarstu fale pare neće se niti spomenuti! A to je da je u vrijeme mandata SDP-a mladima omogučeno da ne plaćaju doprinose (ne znam točno detalje, treba Googlati) i time je proračun svake godine za milijardu i nešto prazniji! Evo to je ključ zašto se nema para i hvala SDP-u na još jednom briljantnom potezu. Odgovor Mirele Ahmetović na to je bio pa zašto HDZ to u 6 godina nije promjenio - što je legitimno pitanje, ali pranje ruku od loše odluke njene stranke.

VL
DJ
DjD
11:39 18.02.2021.

Kakav bahat nastup sinoć u Otvorenom. A nastupa sa pozicije gdje je nekome dužan novce. Žalim ljude koji moraju raditi sa ovakvim stvorenjem.

VL
BL
bluescreen
12:12 18.02.2021.

Podrška Vukeliću. U pravu je. Guske skaču samo kada im to paše. Kad se vrijeđala predsjednica bile su kuš. Samo madrac za njih.

VL
BL
bluescreen
11:41 18.02.2021.

Lik je u pravu. Ne vidim problem. Samo madrac.

VL
MK
MKinkognito60
11:54 18.02.2021.

Ma sad je postalo moderno proglasiti sve što je moguće sexsitičkim i nekakvim nasiljem nad ženama. Postoji i sve to i u suprotnom obliku. Osobno sam imao puno prilika sudjelovati sa puno žena i puno muškaraca. Bilo je prilika i kad su žene i kad su muškarci pričali više nego je potrebno ali gotovo redovito je bio meni problem što žene nikad nisu odgovorile na pitanje bez podpitanja nekad čak i više podpitanja i to operativno zna bit problem jer je to zaista previše govora i zbunjuje sudionike dogovaranja. AKo im to prigovoriš odmah si optužen kako ih ignoriraš. Imali smo kolegicu koja je bilo prirodno obdarena velikim prsima i opsjednuta time kako to svi gledaju i time se bave. Jednom je naišla mimo trojice kolega koji su o nečemu razgovarali nisu je ni vidjeli, upravo kad je naišla nesmijali su se anedgdoti o nespretnosti sa posla koju je jedan doživio. Ona je čula smijeh i umješala se pitanjem čemu se smiju, jedan je odgovorio kako je se to ne tiče. Ta se okrenula otišla direktno šefu i pritužila se kako je ismijavaju. Opisala je događaja onako kakav je bio ali dodala je ako me nisu ismijavali odgovorili bi mi na pitanje. i stvar je ženska tjerala na svim mogućim instancama, sva trojica su tražili premještaj samo da se riješe problema sa njom. Baš me zanima tko je tu akter nasilja.

VL
SO
Sotona
12:23 18.02.2021.

To je demokracija kada moje mišljenje se ne poklapa sa njihovim imaju sistem da mislim kao i oni jer jednoumlje je to što je sloboda govora i mišljenja onako kako su pametni odlučili i legalizirali ....

VL
DO
domagoj1492
11:34 18.02.2021.

Zašto se ispričava kad je rekao istinu?

VL
VI
vidum
11:30 18.02.2021.

Izjava je bila primjerena, i zapravo kompliment ženama. Izjava je više na štetu muškaraca, jer se po njoj, samo obrazovani muškarci ne boje žena. Bilo iz razloga što shvaćaju da žene nisu zlo, bilo iz razloga da im samo pametnii i obrazovani muškarci mogu parirati. Da razumiju ovu izjavu bile bi sretne. Šteta što je ne razumiju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.