Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Od Sanadera i ekipe HDZ traži 50 milijuna kuna

Ivo Sanader
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
18.02.2014.
u 20:27

Vladimir Terešak je uime HDZ-a postavio imovinskopravni zahtjev od 50 milijuna kuna te je objasnio da stranka taj novac potražuje od suoptuženika – Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka i Branke Pavošević

Da se HDZ lagano distancira od Ive Sanadera, bivšeg predsjednika stranke i suoptuženika u aferi Fimi media, moglo se zaključiti jučer nakon istupa Vladimira Terešaka, pravnog zastupnika HDZ-a, ali i živčanog Sanaderova ispada nakon toga.

Jer Terešak je, očitujući se o izmjenama optužnice, ponovio da se HDZ ne osjeća krivim, a potom je u nastavku suđenja za aferu Fimi media u sudnici ispustio pravu “bombu”. Naime, Terešak je uime HDZ-a postavio imovinskopravni zahtjev od 50 milijuna kuna te je objasnio da stranka taj novac potražuje od suoptuženika – Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka i Branke Pavošević. Kako je došao do 50 milijuna kuna, budući da se HDZ tereti za štetu od 30 milijuna kuna, nije objasnio, no obrazložio je zahtjev.

– Iz dokaznog postupka proizlazi da je HDZ pretrpio materijalnu i nematerijalnu štetu jer su oni djelovali izvan Statuta HDZ-a, a njihove radnje pripisale su se u odgovornost stranke – kazao je Terešak. Sanader je na to živčano reagirao.

– Ovo je namješteno suđenje. To se vidi po nastupu Barišića, Terešaka i USKOK-a. Ovo je cirkus! – kazao je, a zbog tog je ispada zaradio i opomenu. USKOK i obrana predložili su nove dokazne prijedloge, o kojima će sud odlučiti danas. Obrana je tražila dopunu financijskog vještačenja, a USKOK je u sudu predao dopis iz splitskog HNK, iz kojeg proizlazi da je Sanader 1984. i 1991., nakon povrataka iz Austrije, tražio da mu Split dodijeli stan, a zahtjev je pravdao lošim imovinskim prilikama. Dosad je, inače, tvrdio da je u Austriji dobro zarađivao te da je već tada bio imućan.

>>Ivo Sanader odbio dopuniti obranu pa se predomislio

Komentara 42

MI
miso
11:52 18.02.2014.

O.k. HDZ je oštećen 50 milijuna kuna. Trebaju im dati. Hrvati traže od HDZ-a 100 milijardi načinjene štete. Treba narodu vratiti.

NB
Navrnuti Bracanin
12:04 18.02.2014.

HDZ je stranka koja po šavu puca od poštenja i sa punim pravom potražuje naknadu od bivših članova zbod narušavanja ugleda.

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:35 18.02.2014.

Hrvatska sigurno nije zemlja balkanska mala jer je pored časnih Vukovarskih branitelja i ovog nevinog viteza Dr. Ivu Sanadera u borbi za polovinu Piranskog zaljeva dala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije