Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.04.2014. u 14:00

“Peti dan” ostat će trinaesto prase HTV-a, a rekorde gledanosti obarat će, recimo, Celebrity Masterchef

Ima tome koji dan da je otišao veliki G. G. Marquez, i da svijet, začudo, nije stao. Dostojno obilježiti odlazak književnog velikana nisu se dosjetili mnogi, ali “Peti dan” Hrvatske televizije jest. Voditeljica Mima Simić i njezini sugovornici o njemu su govorili lijepo, ne i patetično, s puno poštovanja, ne i pretenciozno. “Ne plači zato što je završilo, smij se jer se dogodilo”, tek je jedna od Marquezovih misli na koje je podsjetio Dean Duda, jedan od četvorice iz standardne postave ove, i inače, odlične emisije.

Spomenuti profesor, kao i Nadežda Čačinović, Nino Raspudić i Antonio Šiber, silno su opušteni, jedni drugima ne persiraju i to nikome ne smeta. Prava je šteta što ih veliki G. G. više nije mogao čuti. I u čemu je onda problem? U tome što emisiju, utopljenu u nejasnu koncepciju i mutnu satnicu HRT3, osim rodbine glavnih aktera i slučajnog televizijskog kritičara, ama baš nitko nije vidio. Kao da vrhunskih, pritom i televizičnih intelektualaca velikog kalibra imaju na bacanje, prisavski magovi svojedobno su ih sklonili s puno gledanijeg Prvog programa, pa ih šetali iz termina u termin, pa mijenjali i voditeljicu i članove debatnog kluba, a da emisija pritom nije nimalo izgubila na kvaliteti. Ako je ikada uspiju pronaći na programu, zasigurno će se s time složiti i uredništvo. Dok se to ne dogodi, “Peti dan” ostat će trinaesto prase HTV-a, a rekorde gledanosti obarat će, recimo, Celebrity Masterchef. No, kako bi rekao Marquez, smijmo se jer se dogodilo, pa makar svojim očima i ne vidjeli.

PLUS

Gostovanje ukrajinskogveleposlanika Oleksandra Levčenka u RTL-u Danas bio je pun pogodak i dobra smjernica da bi goste trebali pozivati češće

MINUS

Opet repriza reprize u filmskom programu RTL-a. “Bourneov identitet” odličan je film, ali ova TV kuća pomogla je da se gledateljima doslovno ogadi

>> Bulajić: Marquez je s filmskog studija pobjegao u Pariz

Komentara 3

VU
vuky91
21:07 26.04.2014.

Bolje i da prepričavaju emisije nego da c/p besmislene članke sa Huffingtonposta. I pogotovo kad "prepričavaju" emisiju koju 99% onih koji su je možda i htjeli pogledati nije uspjelo vidjeti jer je vješto skrivena u zabačenom HRT3 u nepoznatom terminu. U tom slučaju je ima smisla "prepričati". Osim toga članak je kritika uredništvu HRT-u. A mislim da je bilo vrijedno i spomenuti kako nacionalna HRT prati hrvatski sport i naše sportaše, bez prijenosa Final Foura ABA lige, izbor Benfice-Juventusa umjesto Seville-Valencie, ne prikazivanje uopće golova Hrvatske hokejaške reprezenacije koja je uspjela napraviti najbolji rezultat do sada....

Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:36 27.04.2014.

peti dan je bio daleko bolji kada je voditeljica bila Ankica Čakardić.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
19:10 26.04.2014.

nevjerojatno je koliko se članak u večernjaku bavi prepričavanjem tv-emisija... to je postala nova novinarska forma... besmisleno do bola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije