Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjetna oplodnja

Izgubili sina zbog tumora, pa dobili novog "dizajniranog" i zdravog

nicky (1)
Foto: Facebook
1/3
08.10.2012.
u 21:40

Odlučili su se za umjetnu oplodnju kojom su liječnici "pregledali" embrije i nakon što su utvrdili koji je zdrav vratili su ga u maternicu.

Nakon što im je prvi sin Ben u dobi od pet godina umro od rijetke vrste tumora na mozgu, Nicky (36) i Neil Halford (36) iz Velike Britanije konačno imaju razloga za sreću.

Naime, nakon tog traumatičnog iskustva odlučili su se za poseban postupak umjetne oplodnje kojim su dobili, kako piše Daily Mail, "dizajniranog" sina Toma, i što je najvažnije potpuno zdravog.

Iako su se pribojavali što bi se moglo dogoditi s njihovim drugim djetetom jer, Nicky je preboljela rak dojke kada je imala samo 21 godinu, a i prvi sin, Ben, rodio se zdrav pa mu je nakon 18 mjeseci dijagnosticiran tumor, odlučili su se za umjetnu oplodnju kojom su liječnici "pregledali" embrije i nakon što su utvrdili koji je zdrav vratili su ga u maternicu.

Uzeli su sedam jajnih stanica no ostale su samo dvije koje su testirali i odabrali onu koja nije imala gen raka.

- Sina smo nazvali Tom jer je Ben tako htio kad je prije smrti poželio da mu rodim brata ili sestru - kazala je Nicky Halford.

>>I. Miklenić: Dijete ne smije biti plod inžinjeringa, već ljubavi

Komentara 9

Avatar Ada
Ada
23:43 08.10.2012.

Za pnik Molim Vas, ne izrugujte se vjeri i vjernicima. Ja se vama ne rugam, samo iznosim svoje mišljenje. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, a Bog neka sudi. Što se tiče teizma i ateizma, postoji na internetu dugački popis najvećih svjetskih znanstvenika koji su bili vjernici. Čak se i ikona ateizma, dr. Anthony Flew, pod pritiskom znanstvenih činjenica na kraju obratio i priznao da je postao religiozan. Udaljila sam se od teme i ne želim se više prepucavati. Svatko ima pravo misliti što želi, a ja svoje mišljenje neću promijeniti pa da mi i svi Nobelovci stave minus na komentar.

Avatar Ada
Ada
23:03 08.10.2012.

Hvala Bogu, dobro znam o čemu govorim. Svaka čast svim stručnim izrazima, nisam liječnica i priznajem kad nešto ne razumijem. Međutim, moj je komentar iz dubine srca i tuge za malim bićima kojima nije dopušteno roditi se. Možemo li spojiti dva kamenčića, usaditi ih u utrobu majke pa da iz njih nastane život? Naravno da ne možemo, jer život nastaje samo iz života.

PN
pnik
22:32 08.10.2012.

ne. embrij nije dijete, o djetetu možemo govoriti najranije u fazi nidacije zametka, ne prije toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije