Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanovićeva čestitka

'Izgradimo hrvatsku domovinu kao mjesto pomirenja, suživota i tolerancije'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.12.2014.
u 16:49

Poštovanje, ljubav prema bližnjem, dijalog i onda kad ne mislimo jednako, najveća su vrednota božićne poruke, poručio je premijer

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je božićnu čestitku građankama i građanima Republike Hrvatske.

Sadržaj čestitke prenosimo u cijelosti:

"U ove blagdanske dane koji pozivaju na bliskost i zajedništvo, hrabrimo se vjerom u bolje i sigurnije sutra.

Poštovanje, ljubav prema bližnjem, dijalog i onda kad ne mislimo jednako, najveća su vrednota božićne poruke. Osvijestimo je stoga iskreno i istinski u našim srcima, budimo velikodušni, otvoreni prema svim ljudima, prihvatimo drugačije. Ne dopustimo da naše čovjekoljublje završi na prvoj kušnji.

Izgradimo hrvatsku domovinu kao mjesto pomirenja, suživota i tolerancije, budimo uređeno i uljuđeno društvo napokon okrenuto budućnosti, u kojem ćemo moći, zajednički i složno, raditi za opće dobro.

Usprkos svim teškoćama, u božićnome duhu solidarnosti, suosjećajmo s onima kojima i najmanja ljudska dobrota i nesebičnost može uljepšati ove dane, ublažiti im samoću i nedaće. Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da ovaj blagdan provedu u ljubavi i miru, u krugu obitelji i prijatelja. Sretan vam Božić!“

>> Milanović: Poduzeli smo sitne, ali iritantne mjere poput povećanja PDV-a

Komentara 25

VL
VERUM LIBERET
18:56 23.12.2014.

Pa do ovog Božića ste druže vodili ideološki rat (perjanica Jovanović). Kakva hipokrizija - sad pred izbore ide "soft" varijanta- Baš vam narod vjeruje.

SI
Sittingbull
23:12 23.12.2014.

Korektna čestitka kakvu i očekujem od premijera. Bravo Zoki.

DU
Deleted user
17:56 23.12.2014.

Kaj god! Kakva je to tobožnja politička korektnost?! Tko su to građanke i građani Hrvatske? Valjda u Hrvatskoj žive njezine državljanke i njezini državljani, a ne nekakvi bezlični građani? Što je u tom slučaju sa seljakinjama i seljacima? A tkoo su pak i te tzv. građanke i ti tzv. građani? i Da to kojim Josipoviću i Milanoviću mrskim slučajem ipak nisu Hrvatice i Hrvati kao većinski narod te pripadnice i pripadnici svih nacionalnih manjina koje žive u Hrvatskoj. Komu za volju ta dvojica nas Hrvate usred Hrvatske izbjegavaju nazivati Hrvatima?! Budući da očito niječu moju etničku pripadnost, nije mi potrebna njihova ateistička i agnostička čestitka za Božić. Neka si ju zataknu za šešir (ako ga nose).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije