Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paklena noć

Izgorjelo skladište Inkopa!

inkop,požar (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/6
12.05.2012.
u 09:23

Šteta je osam milijuna kuna, a uzrok požara je kvar na elektromotoru vrata objekta

U skladištu tvornice obuće i kože Inkop Poznanovec u noći s četvrtka na petak buknuo je požar, u kojem srećom nema ljudskih žrtava, no nastala je velika materijalna šteta. U obilasku postrojenja noćni portir Mladen Mlinarić nešto iza 2 sata vidio je kroz prozore skladišta vatru. – Odmah sam javio vatrogascima. Bio sam u šoku, a kada sam vidio razmjer požara, bilo mi je još mi je gore – ispričao je. Prvi su na intervenciju izašli vatrogasci DVD-a Bedekovčina, koji su dojavu primili u 2.37 sati.

Sve je izgorjelo

Požar je iznutra zahvatio čitavu halu skladišta, u kojoj su strojevi,repromaterijal i gotovi proizvodi, što je sve izgorjelo. – Čitav objekt bio je u plamenu, započeli smo gašenje s južne strane kroz ulazna vrata i pozvali u pomoć susjedna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu – ispričao je predsjednik DVD-a Bedekovčina Željko Odak, dodavši da je vatra bila tako jaka da je izbacila prednja vrata skladišta, a na stražnjem dijelu krov se i urušio. Na požarište su stigle snage iz Javne vatrogasne postrojbe Zabok i okolnih vatrogasnih društava. Požar je 45 vatrogasaca s pet navalnih vozila i četiri autocisterne stavilo pod kontrolu oko 4.30 sati, te se nije proširio na okolne objekte. Uzrok požara je, kako je utvrđeno očevidom, kvar na elektromotoru industrijskih vrata objekta.

Narušena statika krovišta

– U skladištu je  sve izgorjelo, to je lako goriv i teško gasiv materijal poput gume i kože. Narušena je statika krovišta, a krovna konstrukcija je od betonskih nosivih greda koje su se uslijed visokih temperatura počele raspadati te će predstavljati problem kod raščišćavanja požarišta – kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zabok Dražen Sinković. Vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana osiguravali požarište jer je vatra mjestimičnojoš tinjala. Policijski očevid završen je oko 15 sati, a materijalna šteta procjenjuje se na osam milijuna kuna. Županica i načelnica županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje Sonja Borovčak sa zamjenikom Anđelkom
Ferek-Jambrekom jučer je obišla požarom devastirano postrojenje Inkopa.

Proizvodnja se nastavlja, otkaza neće biti

Proizvodnja je jučer u Inkopu, koji zapošljava 371 radnika, nastavljena, a direktor Vlado Rafaj kaže:  – Užasan je to šok, ionako smo u teškoj situaciji. Vrijednost skladišta od oko 1200 kvadrata s proizvodima, materijalom i strojevima je oko osam milijuna kuna, no novac od osiguranja pokrit će bar dio štete. Nadam se da ćemo moći nastaviti proizvodnju bez većih problema i otkaza, ali bilo kakve procjene su preuranjene, tek ćemo vidjeti kako će se ovo odraziti na poslovanje.

Ključne riječi

Komentara 6

IB
istina_boli
12:05 11.05.2012.

Tak ti je to kad radnika ne placas na vrijeme.

BS
bstrabi2
08:48 11.05.2012.

Eto sad če požari spašavat firme.Jer su osigurane,a Linić im nemože ništa.Jer vatra sve skrije....

XN
xnet0822
09:29 11.05.2012.

Bojim se da je požar podmetnut, netko tko je ostao bez posla odlučio se osvetiti te bacio Molotovljev koktel ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije