Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U BJELOVARU

Izgorio "Pevec", spriječena katastrofa

27.11.2002.
u 00:00

* Kanili smo Bjelovarčane opskrbiti za blagdane više nego ikada. No, ubrzo ću podignuti novi centar, moji radnici ne moraju strahovati - kazao je šokirani Z. Pevec

BJELOVAR - U požaru u utorak, u 3.40 sati, do temelja je izgorio prodajni centar tvrtke "Pevec" na Radićevu trgu u središtu Bjelovara. Vatrena stihija progutala je oko 1500 četvornih metara objekta prepunog robe pripremljene za božićne blagdane. Riječ je o objektu nekadašnje robne kuće bjelovarskog "Univerzala" a potom "Dione", koji je prije dvije godine unajmila tvrtka "Pevec".

Požar su brzo obuzdali vatrogasci bjelovarske Javne vatrogasne postrojbe, uz nadljudske napore kako se vatra ne bi proširila na susjednu benzinsku crpku, udaljenu svega desetak metara. Bjelovarski vatrogasci, potvrdio je jučer direktor INA-trgovine Ivan Crnković, krajnjim su naporima spriječili širenje vatre na benzinsku crpku, čime je Bjelovar izbjegnuo veliku katastrofu. Tako jedinom posljedicom ostaje, na sreću, uklanjanje manjih kvarova na instalacijama.

- O požaru nas je obavijestio jedan od naših vatrogasaca, koji je slučajno prolazio Radićevim trgom. U gašenju su sudjelovale sve raspoložive snage, koje su u pet minuta lokalizirale požar. Kako je vatra sukljala iz svih dijelova zgrade, bilo je nemoguće doprijeti u njezinu unutrašnjost, pa smo uz velike napore sprečavali širenje na okolne zgrade, na kojima su zbog visoke temperature već počele otpadati rolete. Kako je riječ o zgradi građenoj u kombinaciji metalne konstrukcije i izolacijskog materijala, koji je gorio poput papira - potvrdio je županijski zapovjednik Željko Jambrek, koji se sa 20 vatrogasaca također priključio gašenju.

Premda se uzroci požara još istražuju, za sada se pouzdano zna kako nitko od Pevecovih radnika u trenutku požara nije bio u prodajnom centru. Nagađa se kako je mogući uzrok kvar na električnim instalacijama.

Zdravko Pevec, jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, jučer je nijemo promatrao zgarište s kojega se još satima dizao gusti dim.

- U jednome trenutku sve je nestalo. Kanili smo Bjelovarčane opskrbiti još većom ponudom za božićne blagdane. Ali sve naše dobre želje za samo nekoliko minuta nestale su u plamenu. Ohrabruju me pozivi sa svih strana, kojima nam osim Grada, županije, Gospodarske komore, pomoć nude i brojni građani. Siguran sam da ću na ovome zgarištu ubrzo podignuti novi prodajni centar. Za sada je najbitnije da sa sigurnošću mogu poručiti svojim radnicima kako ne moraju strahovati za vlastitu sudbinu - kazao je šokirani Z. Pevec.

Osim za sada nepoznatih uzroka požara, teško je procijeniti i štetu, no, sudeći po pretovarenim skladištima i policama različitom robom - od bijele tehnike, elektronskih aparata, skupih alata do sitnih blagdanskih potrepština, svakako je riječ o milijunima kuna.

Č. Rosić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije