Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor

Izglasovan rebalans, Šuker: Otkud Vladi 5,3 milijardi za zdravstvo?

Ivan Šuker u Saboru
Patrik Macek/PIXSELL
19.04.2013.
u 14:35

Ako se zadužuju bolnice, ona je to prikrivanje deficita, tvrdi bivši ministar financija Ivan Šuker

Sabor je izglasovao rebalans proračuna kojim se rashodi smanjuju za 874 milijuna kuna, a prihodi smanjuju za 253,9 milijuna kuna, zbog smanjenja projekcije gospodarskog rasta sa 1,8 na 0,7 posto.

Prihvaćen je amandman Vlade kojim se 264 milijuna kuna izdvaja za Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, što je tražio SDSS, jer dosad nisu bila osigurana sredstva za ured koji počinje s radom 1. svibnja. Prije glasovanja HDZ-ov Ivan Šuker pitao je otkud državi 5,3 milijardi kuna za pokrivanje dugova u zdravstvu jer da se ta stavka nije mijenjala u rebalansu proračuna.

– Ako se zadužuju bolnice, onda je to prikrivanje deficita i to će vidjeti EU 1. srpnja – rekao je Šuker, no odgovor na svoje pitanje nije dobio.

>>Leko molio Milanovića: Zorane, sjedni, dobit ćeš riječ...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije