Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapošljavanje
Povratak na članak

Izglasano "stažiranj​e mladih", MPO ide u drugo čitanje

Za poslodavce koji bi htjeli zlorabiti zakonska rješenja na štetu mladih predviđene su kaznene odredbe, odnosno novčane kazne od 50 do 100 tisuća kuna

Komentari 6

NI
niksonvkci69
17:37 11.05.2012.

Evo sto ce biti sa ovim glupim zakonom;moj poslodavac ce meni dati otkaz ,primit ce nezaposlenog kome nemora davati placu i bit ce jedan novozaposleni i ja novonezaposleni .Kakvi to kreteni sjede u vladi

VL
OB
-obrisani-
18:29 11.05.2012.

niksonvkci69 . da išta valjaš....nebi dobio otkaz....već bi te poslodavac poštivao i imao bi pristojnu plaću...

VL
LI
linalena
20:21 11.05.2012.

Mladi ljudi koji su završili napr: elektrotehničku, gimnaziju ili šta ja znam , bilo koji zanat, dolaze UČITI , a ne raditi. Oni ne znaju raditi , pa tako i ne može biti nekog iskorištavanja. Dobro je da poslodavci pristaju dati mentore, jer kad dođe netko ravno iz školskih klupa i šef ti kaže \" nauči ga poslu\" , kolege moraju preuzeti moj dio posla, ja zablokiram telefon i počinjem od početka.

VL
RO
rowokopach
23:14 11.05.2012.

\"vodit će se u posebnoj evidenciji\". doticnima ce biti zabranjeno letiti avionima nosivosti vece od 3 tone te ce im biti zabranjeno koristenje motorkotaca na prednji pogon. takoder, doticnima ce biti izdane i posebne male knjizice u koju ce teta drugarica sa federativno-socijalistickog zavoda za bre uposljavanje svaka tri dana lupati ili jedan plusek ili jedan minusek. tko skupi vise od tri minuseka ide u gulag na prisilni rad te ce javno biti osramocen a prema potrebi i izbicevan. kao primjer drugima. takoder, ako u meduvremenu hrvatska zapadne u jos vecu krizu osnovica od 1600 kuna se moze (uz suglasnost vlade i odbora za pracenje mladih i sposobnih u sklopu ministarstva reda, rada, kulta licnosti i duhovne obnove drustva pri ministarstvu spoljasnjih i inostranih poslova a u sklopu ujedinjenog europskog komiteta za sve i svasta pa cak i zarulje i velicinu krumpira) prema potrebi korigirati.

VL
VG
Veseli Gost
13:08 12.05.2012.

Dobar zakon za uzorne hrvatske poslodavce koju mjesecima ne placaju radnicke place. Sada ce moci po zakonu zaposliti raqdnike i nece im morati placati.

VL
OB
-obrisani-
13:59 13.05.2012.

1600 kuna ILI cca 50 eura za 7 dana rada !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.