Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Izglasano jedinstveno pravo na odvjetnika u Europskoj uniji

Europski parlament
dpa/DPA/PIXSELL
10.09.2013.
u 16:20

Stanovnici EU imaju pravo na pravedno suđenje, bez obzira na njihovu nacionalnost i bez obzira nalaze li se ili ne u Uniji, istaknula je Reding

Europski parlament izglasao je zakon kojim se svakom osumnjičeniku u EU, bez obzira u kojoj se zemlji nalazi, jamči pravo da vidi odvjetnika, od najranije faze procesa pa do njegovog završetka. Zakon će omogućiti i priliku za komunikaciju s obiteljima svim uhićenima, doznaje se iz priopćenja Europske komisije.

 - Stanovnici EU imaju pravo na pravedno suđenje, bez obzira na njihovu nacionalnost i bez obzira nalaze li se ili ne u Uniji. Izgradili smo seriju proceduralnih prava unutar zakona EU, a među njima je i pravo na savjetovanje s odvjetnikom, rekla je Viviane Reding, povjerenica za pravosuđe i dodala kako očekuje od svih zemalja da učine sve kako bi se zakon što lakše primjenjivao u praksi.

>> Država lani potrošila 1,26 milijuna kuna na besplatnu pravnu pomoć

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije