Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u BiH:
Povratak na članak

Izetbegović optužio Dodika da provodi 'tihi državni udar'

Ranije ovog tjedna Dodik i vlasti Republike Srpske najavili su kako dužnosnici srpske nacionalnosti u tijelima državne vlasti neće sudjelovati u donošenju bilo kakvih odluka sve dok se ne promijeni sadašnji ustroj Ustavnog suda BiH i iz njega ne eliminira troje stranih sudaca.

Komentari 10

IV
IvoDivo
11:36 14.02.2020.

Izmetgegović politikom zločinca miloševića ruši BiH.

VL
Avatar kozorog
kozorog
12:55 14.02.2020.

ne, izetbegoviću, dodik radi samo ono što mu ustav dozvoljava. a ustavom su neke stvari ipak određene, a neke nisu, i te koje nisu su u ovlasti entiteta. recimo, centralna bih ne govori o tome da s fbih treba podijeliti na kantone/županije.. al je fbih podijeljena, pa zato imate tamo milijun kantonalnih ministara, kao u onoj pjesmi 'jugo 45'. budi sretan što je referendum o izlasku rs iz bih-a još uvijek relativno daleko. al ga nećete moći spriječiti. a i zašto bi... to je ipak jedno opće pravo naroda na samoopredijeljenje, slobodu, neovisnost, jedna od prvih povelja un-a to definira, pa ne vidim problem... rat je bio, ljudi se premjestili, ni prvi ni zadnji puta da se granice mijenjaju. uostalom, pa koja granica je vječna?! pogledati karte europe u zadnjih 500 godina, pa uživati u kolažu.. a svoje intimne nacionalizme podgrijavajte ipak u svojim kućama... pustite ljude da žive, oni su prihvatili činjenicu da bih nije ona jugo republika bih, da je pukla po etničkom ključu. i jedino smisleno je da se knjiga zatvori i pusti ljdue da žive. druga stvar ako ste vi obećali arapima zemljište za njihove 'projekte', to morate s njima razriješiti. pola sarajeva ste im prodali i poklonili, srbe otjerali, ilidža je postala slična nekoj ulici iz saudijske arabije, zimovališta su vam za... ne pij, ne puši, kakvo je to zimovanje?!

VL
MA
maestral
23:40 17.02.2020.

Ako je itko radio nešto tiho onda je to Bakir i njegov pokojni otac.

VL
DU
Deleted user
13:04 14.02.2020.

Točno se događa ono što su posednici potpisivanja Dejtonskog sporazuma planirali.Prvo su podjelili Bosnu i Srbima dali autonomiju a Hrvate i muslimane ostavili u drugom djelu.Dobro se je nalo da se isti nikada neće moći dogoviriti i da građanska BiHiH nikada neće profunkcionirati.Kad vam mir planiranu V.Britanija i Francuska očito je da do njega nikada neće doći.Ako se ne postigne novi dogovor na ovim prostorima nikada neće biti mira a to je i plan posrednika mirovnog plana.

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
09:33 15.02.2020.

To što Dodik traži su i hrvatski interesi u BiH. Pogledajte što je ustavni sud pod kontrolom Bošnjaka uradio u Federaciji. Od ukidanja pariteta u vladi Federacije, preko brisanja naziva županija, ukidanja županijskih zastava za šahovnicom itd. Hrvatski je interess da stranci napuste sud. Hrvatski je interes da Hrvati biraju Hrvate, a ne da Bošnjaci biraju tko je "pošteni Hrvat", pa nam Komšić ometa most na Pelješcu. Dodik je pozivanjem na srpske vitalne interese blokirao bošnjački pokušaj da tuže Hrvatsku radi mosta. Ja ne znam kakvi će biti interesi i sukobi u BiH za 50 godina. Ali danas su naši interesi kao i 1875, u vrijeme hercegovačkog ustanka, zajednički. Nema razloga da sada sa njima ne surađujemo.

VL
DU
Deleted user
11:34 14.02.2020.

Nije neki političar ali ovaj put je 100% u pravu. Dodik je sluga srbijanske politike.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.