Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni koncert

Izdvojimo li dnevno 20 lp, osigurali smo obrok afričkom školarcu

Zagrađe, humanitarni koncert, djeca afrike (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
10.12.2012.
u 10:02

U akciju se uključilo čak 60 djece koja su pjevala, svirala, recitirala i glumila da bi se prikupilo što više novca za afričku djecu

Đurđica Lucić, volonterka Marijinih obroka koja je prije godinu dana boravila u Beninu pomažući u sirotištima, organizirala je u Zagrađu uz pomoć Valentina Petranovića, studenta glazbe, humanitarni koncert „Srcem za djecu Afrike“.

– Svaki dan u Africi umiru brojna djeca. Ako izdvojimo dnevno samo 20 lipa, osigurat ćemo jedan obrok za jedno školsko dijete. Organizacija Marijini obroci koja je prisutna u nekoliko zemalja, čiji sam volonter bila u Beninu, osigurava takve obroke. Odlučila sam u svojoj župi Bučje, kojem pripada i Zagrađe, organizirati humanitarni koncert da bismo prikupili novac za gradnju sirotišta i za Marijine obroke – objasnila je Đurđica Lucić.

U akciju se uključilo čak 60 djece koja su pjevala, svirali, recitirala i glumila da bi se prikupilo što više novca za afričku djecu. Njihove majke ispekle su za istu namjenu kolače, a prodavali su se i razliti božićni ukrasi koje su djeca napravila u radionici koju je vodila Đurđica. Na kraju koncerta prikazan je i film o Marijinim obrocima.

– Prikupili smo 3.200 kuna, ali vjerujem da će donacija biti još jer, koliko god mislili da nam je loše i da je kriza, to se uopće ne može usporediti sa stanjem u Africi. Mi uopće ne znamo što to znači umrijeti od gladi – poručila je Đurđica koja zahvaljuje svima koji se uključili u akciju na bilo koji način kao i svome župniku Marku Pišoniću koji je sve to podržao i župljane pozvao da se u nju uključe.

>> Humanitarni koncert za Enu – zvijezde se iskazale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije