Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nudi niz informacija

Izdvojili 37.500 kuna i izradili aplikaciju 'Vukovar na dlanu'

Marina Sekulić
Foto: 
Branimir Bradarić
1/3
11.04.2016.
u 15:25

- Prije svega ona je dvojezična tako da korisnik može birati želi je koristiti na hrvatskom ili engleskom jeziku, kaže pročelnica Sekulić

Turisti i posjetitelji koji dolaze u Vukovar više neće biti prinuđeni da sve informacije o gradu, kao i servisne informacije, traže putem karti ili od samim građana nego će sve to imat na jednom mjestu. Naime, gradske vlasti su financirale izradu aplikacije 'Vukovar na dlanu' koja se može besplatno skinuti na sve pametne mobilne telefone. Prema riječima gradske pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Marine Sekulić aplikacija korisnicima nudi niz servisnih i drugih informacija podijeljenih u devet kategorija.

- Prije svega ona je dvojezična tako da korisnik može birati želi je koristiti na hrvatskom ili engleskom jeziku. Kroz tih devet kategorija može se vrlo jednostavno saznati više o gradu, smještajnim kapacitetima, gastro ponudi, servisnim informacijama, najavama događanja, sportskim manifestacijama, biciklističkim rutama…, rekla je Sekulić.

Aplikacija nudi i mogućnost korištenja interaktivne karte koja ima mogućnost filtriranja željenih sadržaja ali i da se pokaže udaljenost željene lokacije od trenutne lokacije. Isto tako ponuđen je i veći broj fotografija grada kao i panoramska multimedijalna šetnja na 29 lokacija u gradu.

- Vjerujem kako će aplikacija biti od velike koristi svima. Uz to ona će se redoviti ažurirati i dopunjavati, rekla je Sekukić dodajući kako je grad za potrebe izrade aplikacije iz gradskoga proračuna izdvojio 37.500 kuna.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako se grad na izradu nove aplikacije „Vukovar na dlanu“ odlučio radi nesrazmjera turističkih kapaciteta Vukovara i rezultata koji se ostvaruju te da je aplikacija samo jedan od koraka kojima je cilj promijeniti taj odnos.

>>Aplikacija Gradsko oko pomaže u uređivanju Vukovara

Komentara 3

Avatar BraBar
BraBar
02:24 12.04.2016.

Vojislave, zaboravio se upisati 'Stozer za Obranu HRVATSKOG Vukovara". Smeta te, zar ne?

VR
Vojislav_Radakovic
16:54 11.04.2016.

Jel' spominje i lokalni zooloski vrt "Stozer za obranu Vukovara"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije