Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izdvojeno pola milijuna kuna za katamaran Split – Hvar

Katamaran Krilo Jet u vlasništvu obitelji Tomić iz Krila Jesenica do 20. kolovoza polazit će svakog dana iz Splita u Hvar u 10 sati, a iz Hvara u Split u 15 sati.
27. srpnja 2012. u 14:06 3 komentara 85 prikaza
katamaran karolina
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U petak je uvedena nova katamaranska linija Split – Hvar koja je, naglašava gradonačelnik Pjerino Bebić, bila prijeko potrebna, a omogućit će dolazak većeg broja turista na otok koji su mnogi "zaobilazili" zbog rijetkih brodskih veza.

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Hvara odlučeno je da se iz proračuna izdvoji pola milijuna kuna za tu liniju. Katamaran Krilo Jet u vlasništvu obitelji Tomić iz Krila Jesenica do 20. kolovoza polazit će svakog dana iz Splita u Hvar u 10 sati, a iz Hvara u Split u 15 sati. Katamaran može primiti oko 150 putnika, a karta za jedan smjer stoji 45 kuna. Kako je pola milijuna kuna pozamašan iznos koji će opteretiti proračun grada Hvara, zatražena je financijska pomoć Splitsko-dalmatinske županije koja radi uvođenja ove nove linije mora napraviti rebalans proračuna.

Gradonačelnik Hvara uvjeren je da neće biti problema jer prema njegovim riječima župan Ante Sanader ima razumijevanje za prometne teškoće Hvarana i njihovih gostiju. Nada se da će županija sudjelovati u sufinanciranju troškova ljetne katamaranske linije s iznosom od oko 250 tisuća kuna. Pjerino Bebić najavljuje i skoru tužbu Grada Hvara protiv čelnika nacionalne brodarske kompanije Jadrolinije zbog nesavjesnog poslovanja i gubitka dobiti u tvrtki.

– Tužba će biti "teška" jer je Slavko Lončar, direktor Jadrolinije, dobio mnoštvo dopisa i upozorenja kako može poslovati bolje i ostvarivati znatno veći prihod. Međutim, na sva upozorenja oglušio se. I ova katamaranska linija koju smo uveli pokazat će i dokazati da nam je bila potrebna još jedna veza dnevno, barem tijekom ljeta – naglašava Pjerino Bebić.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Deleted user:

    Sad moram i turistima sufinacirati kartu za odlazak na ljetovanje. Ovo samo u Hrvatskoj ima. Koji smo mi bolesnici. Mozda novinar moze napisati kolika je zarada vlasnika ovog katamarana.

  • Avatar neurazumljiv
    neurazumljiv:

    Ja sam Hvar zaobilazio zbog hrvatskog "jet set-a", nadam se da cete uciniti nesto i na tom planu. Da im se barem zabrani jedan mjesec u sezoni da idu tamo.