Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetna linija

Izdvojeno pola milijuna kuna za katamaran Split – Hvar

katamaran karolina
Ivo Čagalj/PIXSELL
27.07.2012.
u 14:06

Katamaran Krilo Jet u vlasništvu obitelji Tomić iz Krila Jesenica do 20. kolovoza polazit će svakog dana iz Splita u Hvar u 10 sati, a iz Hvara u Split u 15 sati.

U petak je uvedena nova katamaranska linija Split – Hvar koja je, naglašava gradonačelnik Pjerino Bebić, bila prijeko potrebna, a omogućit će dolazak većeg broja turista na otok koji su mnogi "zaobilazili" zbog rijetkih brodskih veza.

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Hvara odlučeno je da se iz proračuna izdvoji pola milijuna kuna za tu liniju. Katamaran Krilo Jet u vlasništvu obitelji Tomić iz Krila Jesenica do 20. kolovoza polazit će svakog dana iz Splita u Hvar u 10 sati, a iz Hvara u Split u 15 sati. Katamaran može primiti oko 150 putnika, a karta za jedan smjer stoji 45 kuna. Kako je pola milijuna kuna pozamašan iznos koji će opteretiti proračun grada Hvara, zatražena je financijska pomoć Splitsko-dalmatinske županije koja radi uvođenja ove nove linije mora napraviti rebalans proračuna.

Gradonačelnik Hvara uvjeren je da neće biti problema jer prema njegovim riječima župan Ante Sanader ima razumijevanje za prometne teškoće Hvarana i njihovih gostiju. Nada se da će županija sudjelovati u sufinanciranju troškova ljetne katamaranske linije s iznosom od oko 250 tisuća kuna. Pjerino Bebić najavljuje i skoru tužbu Grada Hvara protiv čelnika nacionalne brodarske kompanije Jadrolinije zbog nesavjesnog poslovanja i gubitka dobiti u tvrtki.

– Tužba će biti "teška" jer je Slavko Lončar, direktor Jadrolinije, dobio mnoštvo dopisa i upozorenja kako može poslovati bolje i ostvarivati znatno veći prihod. Međutim, na sva upozorenja oglušio se. I ova katamaranska linija koju smo uveli pokazat će i dokazati da nam je bila potrebna još jedna veza dnevno, barem tijekom ljeta – naglašava Pjerino Bebić.

Komentara 3

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
06:32 28.07.2012.

Ja sam Hvar zaobilazio zbog hrvatskog "jet set-a", nadam se da cete uciniti nesto i na tom planu. Da im se barem zabrani jedan mjesec u sezoni da idu tamo.

DU
Deleted user
14:40 27.07.2012.

Sad moram i turistima sufinacirati kartu za odlazak na ljetovanje. Ovo samo u Hrvatskoj ima. Koji smo mi bolesnici. Mozda novinar moze napisati kolika je zarada vlasnika ovog katamarana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije