Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJENE ZAKONA
Povratak na članak

Izdvajanja za znanost će rasti, a povezat ćemo gospodarstvo i znanost

Ne znači da će povećanje biti financirano samo iz državnog proračuna, nego da će se povećati udio ulaganja iz gospodarstva, koje je sada vrlo malo, dodala je.

Komentari 13

DU
Deleted user
22:42 17.05.2018.

Znanost mora kreirati i razvijati gospodarstvo...u hrvatskoj na zalost sve se vrti oko vodeciih a oni mare samo za svoje interese a drzavom upravljaju ispod svake razine...

VL
Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
22:34 17.05.2018.

Nastavi li se u školama zapošljavati isključivo i dalje po podobnosti i poznanstvu nećemo imati izvrsnost ni rezultate. Direktori škola sa školskim odborima i lokalnom vlašću kadroviraju kako žele !

VL
I1
ing-12345
05:39 18.05.2018.

U hrvatskoj znanosti prvo treba napraviti reformu jer 98% takozvanih znanstvenika tj,. asistenata i profesora na hrvatskim sveučilištima su obične neznalice koje samo prodaju maglu u obliku beskorisne teorije., jer nikada nisu radili u gospodarstvu. Razlog tome je negativna selekcija i nepotizam koji vlada na hrvatskim sveučilištima . Nitko tko je radi o gospodarstvu npr. 20 godina nema nikakve šanse dobiti posao kao asistent ili profesor niti na jednom hrvatskom sveučilištu za razliku od Njemačke. I to je jedan od razlog propadanja hrvatske industrije.

VL
LU
Lujo123
23:46 17.05.2018.

ova spodoba na slici je potpuno n ekompetentna za posel kojeg se je primila!

VL
LO
lolalola15
11:24 18.05.2018.

tko će određivati što će se više financirati. nadam se ne vi, gospođa koja ne priznaje rezultate zakonitog natječaja- jer ukoliko će uvjete za veće financiranje ostvariti oni koji se vama ne sviđaju - vi to nećete dozvoliti (primjer vašegg ucjenjivanja natječaj za voditelja ers-a) .... kompromitirani ste - osoba koja namješta natječaj ili poništava jer priznaje njegove rezultate ne može biti ministrica obrazovanja - šalje poruku djeci - ako nije po vašem možete uvijek ucjenjivati i poništiti natječaje.....

VL
LU
lucio2
22:52 17.05.2018.

Znanost - kljuc uspjeha.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.