Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjenjiva zima

Izdano upozorenje: Idućih dana prijeti nam nevrijeme i niže temperature

kiša
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
30.11.2014.
u 11:35

Prognostičari Hrvatskog hidriometeorološkog zavoda za ponedjeljak predviđaju promjenjivo vrijeme, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom

Danas je na području Hrvatske pretežno oblačno vrijeme, povremeno s rosuljom i kišom.

Više kiše očekuje se navečer i u noći, a na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab, krajem dana u sjevernim i istočnim područjima do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo, postupno u jačanju na umjereno do jako. Temperatura zraka na kopnu od 3 do 7, u Lici viša, od 7 do 12, a na Jadranu uglavnom od 14 do 18°C.

Prognostičari Hrvatskog hidriometeorološkog zavoda za ponedjeljak predviđaju promjenjivo vrijeme, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u područjima uz njega. Krajem dana je uglavnom u gorju, uz pad temperature, moguća i susnježica.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni s jakim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo postupno slabiti, a na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 2 do 6, malo viša u Lici, a na Jadranu između 13 i 18°C.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao niz žutih upozorenja što znači da će vrijeme na područjima na koja se upozorenja odnose biti potencijalno opasno, odnosno treba biti na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Foto: Meteo-info

Foto: meteo-info

Za Istru i sjeverno primorje alarm vrijedi zbog moguće obilnije kiše, koje bi moglo pasti i do 50 litara po četvornom metru. Dodatni je alarm objavljen zbog jakog juga u okretanju na jaku buru, čiji će udari dosezati brzinu od 65 kilometara na sat.

Zbog obilne kiše upozorenje je objavljeno i za Liku i Gorski kotar te cijelu Dalmaciju. Dodatno, za srednji i južni dio Dalmacije upozorenje je objavljeno zbog mogućeg grmljavinskog nevremena te vrlo jakog juga.

U nastavku tjedna bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu je moguća i grmljavina. Više kiše očekuje se u noći na utorak. U gorju može biti i malo snijega, a u utorak slaba i kratkotrajna susnježica moguća u Slavoniji.

>>Dunja Mazzocco Drvar: I ova će zima biti topla. Budimo zato spremni na kiše, ali i poplave

Komentara 4

DH
dalibor.hren
12:30 30.11.2014.

Prije tri dana je gđa. Dunja Drvar rekla da nas čeka toplpije vrijeme; Tko tu koga......?

Avatar Nexus
Nexus
18:17 30.11.2014.

Ove voštane figure bi trebalo maknuti sa televizije pa će se onda i vrijeme poljepšati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije