Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Izdana upozorenja zbog nevremena: 'Moguće lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča'

Munje tijekom nevremena udarale u more
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/3
10.03.2024.
u 07:41

Narančasto upozorenje zbog vjetra izdano je za riječku, splitsku i dubrovačku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Dalmaciju

Vrijeme će danas biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, iznadprosječno toplo i pogotovo na moru vjetrovito. Glavnina kiše bit će navečer i u noći, a osobito na Jadranu i u predjelima uz njega očekuju se pljuskovi s grmljavinom, ponegdje obilni. Ujutro se na kopnu mjestimice očekuje magla. Na istoku zemlje sunčana razdoblja i uglavnom bez oborine. Zapuhat će umjeren jugoistočni i južni vjetar, u gorju i jak s olujnim udarima, krajem dana prolazno zapadni. Na Jadranu jako i olujno jugo, navečer će na sjevernom dijelu oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će većinom od 14 do 19 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

DHMZ je za danas izdao niz upozorenja. Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je zbog grmljavinskog nevremena za splitsku regiju, a DHMZ ističe: "Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu".

Narančasto upozorenje zbog vjetra izdano je za riječku, splitsku i dubrovačku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Dalmaciju. Slabija razina upozorenja, odnosno žuto upozorenje izdano je zbog grmljavinskog nevremena i kiše za riječku i gospićku regiju. 

Foto: DHMZ

U prvoj polovini sljedećeg tjedna na kopnu će, kako navodi HRT, biti promjenjivo i iznadprosječno toplo. 

"Gotovo svakodnevno će barem ponegdje biti kiše, a vjerojatnost za u većini krajeva bez kiše postoji u srijedu. Na Jadranu također povremeno kiša. U ponedjeljak ujutro u Dalmaciji mjestimice izraženiji pljuskovi i grmljavina te obilnija oborina. Puhat će uglavnom umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, kratkotrajno i bura, na jugu jugo te će biti razmjerno toplo", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz DHMZ-a.

GALERIJA Promjena vremena donijela snijeg na Platak

Munje tijekom nevremena udarale u more
1/14

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije