Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povezan s terorizmom

Izdan nalog za uhićenje iračkog potpredsjednika Al-Hashemija

Tareq al - Hashemi
Reuters/PIXSELL
20.12.2011.
u 07:43

Al-Hashemi odbacuje optužbe i kaže da nije učinio ništa za što ga terete. Pristao bi braniti se pred sudom jedino pod uvjetom da se suđenje prebaci u kurdsku regiju na sjeveru zemlje.

Iračke vlasti izdale su nalog za uhićenje potpredsjednika države Tareqa al-Hashemija zbog sumnje u povezanost s terorizmom, prenosi BBC.

Al-Hashemiju, inače sunitu, većinska šijitska vlada već je ranije oduzela putovnicu i zabranila mu da napušta zemlju dok se slučaj ne okonča. Irački potpredsjednik optužen je na temelju protuterorističkog zakona nakon što su njegovi tjelesni čuvari priznali da su planirali i izvršili veći broj atentata koje je Al-Hashemi podržavao i financirao.

Al-Hashemijevo uhićenje novi je udarac i tako krhkoj šijitsko-sunitskoj suradnji i moglo bi dovesti do novih problema i ponovnog rasta tenzija u Iraku.

Al-Hashemi, pak, odbacuje optužbe i kaže da nije učinio ništa za što ga terete. Pristao bi braniti se pred sudom jedino pod uvjetom da se suđenje prebaci u kurdsku regiju na sjeveru zemlje.

 

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
09:01 20.12.2011.

stanimirović! kad ga već ne uhićuju hrvatske vlasti, onda barem iračke!

RE
@rea
10:35 20.12.2011.

Gotovo s atentatima. Sad će im shijiti pokazat boga sunitskoga, lol.

RI
Riznica
12:25 20.12.2011.

Ovo je i bilo za ocekivati, ponovo trakasiranje sunita u Iraku.... Siiti se nisu ni borili protiv okupatora USA vec su kukavicki cvrstili polozaj dok su im suniti oslobodili zemlju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije