Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoke temperature

Izdan crveni alarm: Danas će toplinski val doseći vrhunac

Dubrovnik: Spas od velikih vrućina monogi potražili u moru ili na gradskim fontanama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
12.08.2021.
u 08:55

Za cijelu obalu danas je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma, a posebno će vruće biti na području Splita, Rijeke i Dubrovnika.

Sunčano i vruće, u unutrašnjosti uz malu naoblaku, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

U gorju je vrlo mala vjerojatnost za lokalni popodnevni pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a od sredine dana zapuhat će sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. 

Za cijelu obalu danas je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma, a posebno će vruće biti na području Splita, Rijeke i Dubrovnika. U Kninu je na snazi narančasto upozorenje.

Foto: DHMZ

Prognoza za danas po regijama:

Istočna Hrvatska

Sunčano i vruće. Vjetar slab, sredinom dana do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 33°C.

Središnja Hrvatska

Sunčano uz malu, prijepodne mjestimice i umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 33°C.

Gorski kotar i Lika Pretežno sunčano, a uz dnevni razvoj oblaka postoji i mala vjerojatnost za poneki pljusak u popodnevnim satima, uglavnom u Gorskom kotaru. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 i 32°C.

Istra

Pretežno vedro, sunčano i vruće. Puhat će slaba do umjerena, još tijekom jutra mjestimice pojačana bura koja će do sredine dana oslabiti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More će biti većinom mirno ili malo valovito, još ujutro te ponovo poslijepodne na otvorenom moru samo mjestimice do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 20 i 25°C, u unutrašnjosti Istre između 15 i 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 30 i 35°C.

Sjeverni Jadran

Sunčano uz povremenu malu naoblaku. Prijepodne će puhati slaba i umjerena, podno Velebita ponegdje i jaka bura, potom većinom slab vjetar promjenljiva smjera. Najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 35°C.

Dalmacija

Sunčano i vruće. Slaba i umjerena bura okrenut će na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 36°C.

Video – Požar kod Benkovca

Komentara 5

Avatar _nescafe
_nescafe
14:09 12.08.2021.

Iz dalmatinske perspektive, trenutnih 35°C i lagani maestral, vrijeme je zapravo savršeno. 😎 🏊‍♀️

LI
Lingo
09:21 12.08.2021.

Opet o toplinskom valu , a ono temperature najnormalnije za ovo doba godine. Čak nije ni prevruće . Korona se polako skida s tapete i dolaze klimatske promjene ? Ok. Skužili smo to.

DU
Deleted user
11:35 12.08.2021.

Evo vidite , na priloženoj slici mladić pere lice vodom iz Onofrijeve fontane u Dubrovniku . To je u redu . Vruće je . Nije u redu što Dotičnik nema majicu koja je na Stradunu obvezna . A komunalni redari ,očito na uputu onih istih koji su zabranili golotinju , ne kažnjavaju . To je začarani krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije