Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjenljivo vrijeme

Izdan alarm za gotovo cijelu Hrvatsku, moguće i nevrijeme: Prognostičari objavili kada i gdje se može očekivati

Grmljavinsko nevrijeme iznad Zagreba
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
19.09.2023.
u 06:39

U većini Hrvatske i dalje razmjerno topli dani, ali i promjenjivi, tijekom kojih će povremene mjestimične kiše, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, osobito biti u utorak, te vjerojatno od četvrtka

Danas u Hrvatsku stiže najavljena promjena vremena. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće i izraženijih. Najmanja je vjerojatnost za kišu u sunčanijoj Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, sredinom dana sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno jugo, popodne ponajprije na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30°C.

Izdan je žuti alarm za gotovo cijelu Hrvatsku. Ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi. 

Foto: DHMZ

Kako javlja HRT, slijede u većini Hrvatske i dalje razmjerno topli dani, ali i promjenjivi, tijekom kojih će povremene mjestimične kiše, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, osobito biti u utorak te vjerojatno od četvrtka, kada će biti i vjetrovitije, uz jugozapadnjak i jugo.

VEZANI ČLANCI:

"U utorak na istoku Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a kiša i grmljavina najizgledniji su sredinom dana i popodne. Umjeren jugozapadni vjetar popodne će okrenuti na sjeverni, prolazno s jakim udarima. Dnevna temperatura od 27 do 29°C. U središnjoj Hrvatskoj malo svježije nego na istoku. Sredinom dana i popodne uz jače naoblačenje mjestimice će biti kiše, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje čak jače izraženih. Još će u jutarnjim satima puhati jugozapadnjak, a zatim sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima. I u gorju i na sjevernom Jadranu nestabilno i malo niža temperatura zraka nego prošlih dana. Kiša je moguća već u noći u Istri, no glavnina će vjerojatno pasti u utorak sredinom dana i popodne, kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Puhat će umjeren, prolazno i jak jugozapadni vjetar, na moru mjestimice jugo, navečer i bura. U barem djelomice sunčanoj Dalmaciji utorak bi u većini mjesta mogao proteći bez oborine. No iako je mala, vjerojatnost za poneki pljusak ne smije se zanemariti, ponajprije u unutrašnjosti. Na otvorenom moru puhat će slabo do umjereno jugo, a duž obale popodne jugozapadnjak. I na jugu Hrvatske utorak će proteći barem djelomice sunčano i suho. Popodne će biti vrlo toplo i vruće, uz 28 do 30°C. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar", piše HRT. 

"Idućih dana na kopnu djelomice sunčano, gdjekad i sunčanije, uglavnom u srijedu uz mjestimičnu jutarnju maglu. Od četvrtka će puhati umjeren jugozapadni i južni vjetar pa će se zadržati razmjerno toplo. No, uz povremeno više oblaka malo kiše, pa i u obliku pljuskova može pasti ponajprije u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Tijekom pretežno sunčane srijede vjetar će na Jadranu većinom izostati, a samo će na sjeveru mjestimice biti umjerene naoblake. Od četvrtka oblačnije i razmjerno vjetrovito, uz umjereno do jako jugo i južni vjetar. Mjestimična kiša, često u obliku pljuskova s grmljavinom, najvjerojatnija je na sjevernom Jadranu, no ne može se isključiti ni u Dalmaciji", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Tornado u Francuskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije