Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davorka Budimir

'Izbori za predsjednika odgovornost su svih nas'

Davorka Budimir
Dalibor Urukalović/PIXSELL
27.12.2014.
u 10:49

Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije, poručila je Davorka Budimir

Transparency International Hrvatska pozvao je birače da izađu na sutrašnje predsjedničke izbore, a promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila.

"Sada je odgovornost na svima nama – građanima i biračima Republike Hrvatske. Građani su ti koji imaju pravo odabrati onoga koji će dostojno, pravedno i pošteno osvojiti najviše glasova kako bi bio izabran na ovu dužnost. Imamo unaprijed određena pravila natjecanja i dostupan nam je izbor između više kandidata", poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a, u priopćenju.

"Potrebna nam je građanska odgovornost koju kao društvo moramo osvijestiti. Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije. Građani su ti koji imaju pravo svojim glasom pokazati koga žele na čelu institucije predsjednika odlučujući po svojoj savjesti, ali istovremeno snoseći odgovornost da će izabrati osobu koja mora biti po svom djelovanju i ponašanju primjer svima nama", dodala je Davorka Budimir.

>> Počela izborna šutnja, traje do sutra u 19 sati

>> 'Poštujte pravila poštenih izbora, ne upuštajte se u zabranjene avanture'

Komentara 12

JA
james49
13:24 27.12.2014.

Svi koji ostanu kod kuće i ne izađu na izbore, su neprijatelji bolje Hrvatske!

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:59 27.12.2014.

Region je out, Hrvatska je opet in.

DD
ddh
14:19 27.12.2014.

TIH je podorganizacija SDP-a. Kao takvi nisu pozvani da bilo kome daju bilo kakve savjete. Drzite se drugovi vaseg Tita, drzite se vasih Milanovica i Josipovica i ne sirite lazi o tome kako ste nekakva politicki neutralna organizacija. Idite svoje price siriti na Iblerov trg i ne zamarajte ljude vasim nebulozama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije