Naslovnica Vijesti

'Izbori za predsjednika odgovornost su svih nas'

Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije, poručila je Davorka Budimir
27. prosinca 2014. u 10:49 12 komentara 1502 prikaza
Davorka Budimir
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Transparency International Hrvatska pozvao je birače da izađu na sutrašnje predsjedničke izbore, a promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila.

"Sada je odgovornost na svima nama – građanima i biračima Republike Hrvatske. Građani su ti koji imaju pravo odabrati onoga koji će dostojno, pravedno i pošteno osvojiti najviše glasova kako bi bio izabran na ovu dužnost. Imamo unaprijed određena pravila natjecanja i dostupan nam je izbor između više kandidata", poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a, u priopćenju.

"Potrebna nam je građanska odgovornost koju kao društvo moramo osvijestiti. Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije. Građani su ti koji imaju pravo svojim glasom pokazati koga žele na čelu institucije predsjednika odlučujući po svojoj savjesti, ali istovremeno snoseći odgovornost da će izabrati osobu koja mora biti po svom djelovanju i ponašanju primjer svima nama", dodala je Davorka Budimir.

>> Počela izborna šutnja, traje do sutra u 19 sati

>> 'Poštujte pravila poštenih izbora, ne upuštajte se u zabranjene avanture'

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

  • james49:

    Svi koji ostanu kod kuće i ne izađu na izbore, su neprijatelji bolje Hrvatske!

  • poslovni:

    Region je out, Hrvatska je opet in.

  • ddh:

    TIH je podorganizacija SDP-a. Kao takvi nisu pozvani da bilo kome daju bilo kakve savjete. Drzite se drugovi vaseg Tita, drzite se vasih Milanovica i Josipovica i ne sirite lazi o tome kako ste nekakva politicki neutralna organizacija. Idite svoje ... prikaži još! price siriti na Iblerov trg i ne zamarajte ljude vasim nebulozama.