Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izbori u Boliviji - glatka pobjeda Eva Moralesa

evo morales
AFP
Autori: sd, I. Vi/VLM
06.12.2009.
u 18:05

Izlazne ankete zasad pokazuju kako je povjerenje Moralesu dalo 61 posto birača. Njegov glavni protivnik Manfred Reyes Villa osvojio je 23 posto glasova.

Aktualni bolivijski predsjednik Evo Morales proglasio je pobjedu na predsjedničkim izborima te osvojio drugi petogodišnji predsjednički mandat.

Izlazne ankete zasad pokazuju kako je povjerenje Moralesu dalo 61 posto birača. Njegov glavni protivnik Manfred Reyes Villa osvojio je 23 posto glasova.

Prema ocjenama analitičara, pobjeda sadašnjeg predsjednika Eva Moralesa očekivala se već u prvom krugu.

Više od pet milijuna glasača biralo je predsjednika i zastupnike u parlamentu na mandat do 2015. godine. U predsjedničkoj utrci bilo je ukupno sedam kandidata.

Ključ je izbora kontrola Senata koji je do sada bio u rukama oporbe. Pokret prema socijalizmu, Moralesova stranka, sada želi dvotrećinsku većinu kako bi bez smetnje na snagu stupio novi ustav, prihvaćen početkom godine.

Ključne riječi

Komentara 4

GA
garderp
20:45 06.12.2009.

Pobjeda Eva Moralesa, a ne Eve.

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
01:17 07.12.2009.

garderp... znaš li onu izreku: bolje je šutjeti, pa makar ljudi mislili da si budala, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju... usput recimo: ---------------------- nominativ: evo genitiv: eve (u nekim selima dalmatinske zagore, a i od pojedinih \"rollingstonesa\" u splitu,u splitu, možemo čuti i neispravnu verziju genitiva, \"eva\"... eto, odmah si nam sve rekao - i odakle si i koliko škole imaš, a bez da te itko vukao za jezik, kaj ne?)

OB
-obrisani-
08:07 07.12.2009.

Drug Santo de Tito je pobjedio i obranit će ih od bjesomučnih napada Dardanaca. E da je ovakav drug Srbima da obrani Slovence od najezde Ilira pa makar se oni nazivali Hrvatima i bili pekari u Zagrebu skrivajuči se iza starih hrvatskih imena kao što su Oluja, Grizzly, savska, Fantomlat, Ptica, Nikator, sretnisizif, imotska, plavojezero, penicilin, igla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije