Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prema braniteljima sam bio strog, ali izuzetno pošten

'Današnja Vlada ili ono što se tako naziva, koja je nas etiketirala kao najgoru vladu u povijesti Hrvatske, preuzela je tu titulu i msilim da će je nositi još najmanje tisuću godina, dok god bude Hrvaske i spomena na Hrvatsku'
18. kolovoza 2016. u 16:30 23 komentara 802 prikaza
Narodna koalicija
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Jako smo ponosni što našu listu čini 50 posto žena, a još smo ponosniji na to što više od pola liste čine hrvatski branitelji. To znači da sve one priče koje govore o nama kao ljudima koji nismo domoljubi padaju u vodu i na to više ne bih trošio riječi - rekao je u Slavonskom Brodu bivši ministar branitelja Predrag Matić, četvrti na listi Narodne koalicije za 5. izbornu jedinicu.

Podsjetivši kako je njegov mandat u prošlom sazivu Vlade Zorana Milanovića iz poznatih razloga bio najturbulentniji, on je istaknuo kako činjenica da je na prošlim izborima u ovoj izbornoj jedinici dobio gotovo 9.000 preferencijalnih glasova govori da je prema braniteljima bio strog, ali izuzetno pošten.

milanka opačić Narodna koalicija: 'Možemo zemlju izvući bez doline suza i lažnih obećanja' Narodna koalicija Zdravko Ronko: HDZ-ova vlast bezočno se kiti plodovima našeg rada

- Bivši prosvjednici koje je sadašnji ministar ispod šatora pozvao u hotel Laguna u Zagrebu da im ne bude hladno ili vruće već šest mjeseci sjede i bistre braniteljsku politiku, a rezultate naravno još nisu donijeli niti će ih donijeti. Ako ih i bude, to će onda biti isto ono što su i meni donijeli na stol – zahtjev za novih 14 milijardi kuna za hrvatske branitelje, što Hrvatska u ovom trenutku naravno ne može ni približno napraviti.

Podsjećam da Hrvatska i sada odvaja gotovo 6 milijardi kuna za branitelje – rekao je Matić. Dodao je kako se u sljedećem mandatu neće razbacivati obećanjima, nego će sačuvati prava hrvatskih branitelja i unaprijediti ih onoliko koliko to bude moguće.

- Današnja Vlada ili ono što se tako naziva, koja je nas etiketirala kao najgoru vladu u povijesti Hrvatske, preuzela je tu titulu i msilim da će je nositi još najmanje tisuću godina, dok god bude Hrvaske i spomena na Hrvatsku – dodao je Matić, ponovivši kako on sigurno neće biti novi ministar branitelja. 

>> Matić: Medved je prosvjednike sklonio u hotel da ondje već šest mjeseci bistre politiku

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • stric7:

  ....matiću predstavi nam lažnjake .... 100 000 si ih "obećao" ....molim popis ...

 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  Vidi čovjeka u pozi moći! A kad ono, klaun, zapravo!

 • ForeignLegion1987:

  Tko o cemu....matic.....legenda ... o postenju......ima li on uopce obraza