Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIP podnosi prijavu DORH-u
Povratak na članak

Na HDZ-ovim listama muško društvo, SDP bolji nego lani

Gordana Sobol: Nadam se da će stranke, pa i moja, biti kažnjene

Komentari 6

Avatar imotska115
imotska115
00:56 20.08.2016.

Ovo mora da je najgluplji zakon na svitu, ako nisi kvalificiran za posao nema posla, nema veze o spolu.. Takav zakon nema ni Kanada, Amerika i druge demokratske zemlje zapada. Nisam protiv zenskog spola, ali mora biti rame uz rame muskom spolu u obrazovanju da bi mogla radit isti posao. Znam is iskustva da ih ima boljih i pametnijih od muskaraca, i zato moramo birat najbolje od obadva spola.

VL
Avatar kenj@c
kenj@c
00:45 20.08.2016.

loš zakon.ako neka stranka ima tri puta više muškaraca onda je logično da ih bude i tri puta više na listama.najbitnije je da najbolji idu a ne koji spol

VL
DU
Deleted user
10:10 20.08.2016.

Treba doraditi novi zakon i definirati sta je muškarac u ženskom tjelu i obrnuto !

VL
MA
mare100
10:00 20.08.2016.

Što sad u nekim stankama omjer je da ima više muškaraca od žena samim tim logično da na izbornim listama ima više muškaraca.Sad po ovim zakonima niti jedna firma ne bi trebala poslovati bez penala(odnosno )kazni ako je omjer da žena ima manje od propisanog.Kako se gleda kad u nekim firmama ima puno više žena zaposleno od muškaraca da li i tada treba plaćati kazne taj primjer je moja firma gdje od šefice pa nadalje su žene u prednosti omjer19prema 4 u korist žena.Koja diskriminacija svugdje treba gledat stručnost pa i u politici.

VL
Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
06:47 20.08.2016.

Žena bez muškarca je nišra i muškarac bez žene je ništa! Naše svemogući i jedini živi Bog , naš nebeski otac stvorio nas je i da nam blagoslov smrtnog života da bi zajedno , muškarac i žena stvorili obitelj jer ona je centar nauma sreće našeg Gospoda.Naš Spasitelj , voljeni Isus Krist o tome je jasno govorio i mi gas lijedimo . Tako je i u politici , ženama treba dati da vladaju , jer one su sam kristova ljubav , dobile su nezamislivi blagoslov da nas rode u smrtnom tijelu i da nas vole kao nitko drugi. Mislim da su žene u Hrvatskoj potciojenjne,potplaćene i uopće diskriminiranme i da je naša obaveza (mislim na muškarce) glasati za žene na izborima , vjerujem da bi bolje odradile posao nego naši mačo mani bez trunke mozga i poštenja! Naravno , nisam idealista i svjestan sam da ni sve žene nisu savršene (nitko to nije , savršen je samo naš Spasitelj i Otkupitelj) , ali žene su snažne i mogu prevladati sve. Glasajmo za žene¨!

VL
Avatar maroje.bartolic
maroje.bartolic
00:27 20.08.2016.

Nevjerojatno... pa zašto imamo zakon ako se on ne poštuje i ako za njegovo kršenje nema konzekvenci? E tu se razlikujemo od razvijenih društava...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.