Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: HDZ je u današnjici, okrenut budućnosti ali uz poštovanje prema prošlosti

Želimo do 2020. godine rasti 5 posto", rekao je predsjednik HDZ-a i dodao da bi tako Hrvatska mogla podići zaposlenost sa 60 na barem 68 posto, odnosno za 180.000 ljudi.
20. kolovoza 2016. u 18:36 18 komentara 1417 prikaza
Andrej Plenković u Varaždinu
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je kako je njegova stranka duboko u današnjici, okrenuta prema budućnosti, uz poštovanje prema prošlosti, ali i suočavanju s njom.

"Mislim da je HDZ kakvog sam predstavio u unutarstranačkom programu, s kvalitetnim programom za izbore te s vjerodostojnim ljudima duboko u današnjici, a okrenut prema budućnosti. To je HDZ kakvog želim, uz poštovanje prema prošlosti, ali i suočavanju s njom", kazao je šef HDZ-a koji je u Varaždinu posjetio Špancirfest te nazočio predstavljanju stranačkih kandidata u 3. izbornoj jedinici.

Plenković je tako odgovorio na prozivke iz SDP-a da je HDZ u 20. stoljeću, a SDP u 21. Predsjednika SDP-a Zorana Milanovića je pozvao da dođe u Europski parlament da vidi kako funkcionira demokracija i političke stranke u 21. stoljeću, koje se bave ključnim pitanjima globalnih, europskih i nacionalnih izazova".

Plenković je podsjetio i kako je Milanovićeva Vlada podigla PDV s 23 na 25 posto, dodatno zadužila Hrvatsku te imala negativan gospodarski rezultat.

"HDZ-ovi stručnjaci su izradili program na temelju cjelovitog pristupa, osobito kad je riječ o financijskim i gospodarskim pitanjima. Rast se planira na 2,5 posto i to je kvalitetno postignuće rada, prije svega HDZ-ovog ministra financija i cjelokupne Vlade. Želimo do 2020. godine rasti 5 posto", rekao je predsjednik HDZ-a i dodao da bi tako Hrvatska mogla podići zaposlenost sa 60 na barem 68 posto, odnosno za 180.000 ljudi.

Andrej Plenković Planovi HDZ-a Plenković: Smanjenje PDV-a iznosit će 1,6 milijardi kuna Đuro Dečak 'To je njihov slobodan izbor' General Đuro Dečak: Pa što ako Plenković i Milanović nisu branitelji mesić DRUŽENJE S GRAĐANIMA Mesić: Dolaskom Plenkovića HDZ nije postao moderna konzervativna stranka

Odgovarajući na optužbe u javnosti prema kojima je HDZ financiran ruskim i mađarskim novcem, Plenković je podsjetio kako je odmah po dolasku na čelo stranke najavio da će se financije voditi na zakonit, transparentan i odgovoran način, kreditom komercijalne banke s kamatama po tržišnim uvjetima za političke stranke.

Zadovoljan je, kaže, personaliziranom kampanjom HDZ-a u kojoj se svaki kandidat predstavlja "i kao član HDZ-a na lojalan način, ali i kao dodatna vrijednost i magnet za privlačenje birača".

To što je na listi u 1. izbornoj jedinici je stoga, kaže, jer živi na Črnomercu.

"Htio sam na taj način pokazati da je važno da budemo tamo gdje živimo bez obzir na dosadašnje rezultate u prvoj izbornoj jedinci. Ja sam nacionalni lider i vodit ću kapanju angažirano u svih deset izbornih jedinica i pomoći kolegama", kazao je šef HDZ na predstavljanju kandidata iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, koje čine 3. izbornu jedinicu.

"Na toj listi su kvalitetni ljudi, ljudi s iskustvom rada u Saboru i rada u hrvatskoj Vladi. Imamo i niz mladih, niz aktivnih u jedinicama lokalne samouprave, kolege iz realnog sektora, šest žena, glasnogovornicu Vlade, hrvatske branitelje", rekao je Plenković.

Prvi na listi je čelnik Krapinsko-zagorskog HDZ Žarko Tušek, potom prvi čovjek varaždinske Županijske organizacije stranke Anđelko Stričak te tehnički ministar poduzetništva i obrtništva iz Međimurja Darko Horvat. 

Plenković je posjetio i Špancirfest opisavši Varaždin kao "jedno pulsirajuće kulturno središte Hrvatske".

INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

  • greenvest:

    Ipak će HDZ biti pobjednik izbora. Narod je alergičan na Zokija.

  • Deleted user:

    Komšije u SDP-u su se već pripremili da se ponovno obračunaju s Hrvatima. Ali narod neće ponoviti pogrešku kao prije četiri godine, jer je već jednom svrgnuo Josipovića i Milanovića.

  • ejosip:

    Sve svim ljudima ... opet Gdje su stvarne reforme?