Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunislav Olujić
Povratak na članak

Izbori 11. siječnja u propisanom su roku. Vlada ne krši ni Ustav ni zakon

Bude li drugog kruga, to nisu novi izbori, nego izbori od 11. siječnja 2015. koji se višekratno ponavljaju

Komentari 9

TR
to.rijeka
11:45 12.11.2014.

Franjo Tuđman je napravio puno dobrih stvari ali sve to su mu "prosuli" ljudi koje je on podržao i s kojima se okružio a trebao ih je pozatvarati ili bar lustrirati a jedan od njih je i ovaj ridikul.

VL
BS
bstrabi2
11:49 12.11.2014.

Olujiću.Znaći po vama.Svaka ulica ima svoj ustav?Pa gdje toga još ima?Zato su otjerali poštenog suca,a doveli vas.

VL
DA
DAJIDZA
12:06 12.11.2014.

Javila se glasnogovornica partije gospodja Toma da pojasni hrvatskom narodu tj protumaci zakonske okvire uz pomoc Olujica ! Sada je ovo i dokaz tko je bio sve na celu DIP a znamo da je Branka Hrvatina predlozio kao jedinog kandidatadata Josipovic te danasnji DIP i Hrvatin su pod povecalom hrvatske javnosti jer dilaju o broju stanovnika i broju biraca, takodje je upitno ovaj datum 11 sijecnja koji odgovara partiji !

VL
Avatar žič
žič
11:59 12.11.2014.

stotinu naših pravni,,stručnjaka,,stotinu mišljenja,isto vrijedi i za ekonomiju,a to sve zato jer je hrvatska država sa nakaradnim zakonodavstvom,a ništa nije slučajno,sve u hrvatskoj je napravljeno sa namjerom,o tome bi više znao gospodin šeks...

VL
MI
Minimus
12:30 12.11.2014.

"ZAKON O IZBORU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE Članak 3. Izbore za predsjednika Republike Hrvatske raspisuje Vlada Republike Hrvatske U ROKU KOJI OMOGUĆAVA DA SE ONI OBAVE najmanje 30 dana, a najviše 60 dana prije isteka mandata." Znači, jasno je, Vlada RH Vlada RH mora napraviti sve razumne pretpostavke da se izbori OBAVE, tj DOVRŠE najmanje 30 dana prije isteka mandata aktualnog predsjednika! Naravno da to uključuje i drugi krug i naravno da je to demokratska norma koju su poštovale sve druge vlade. Da je Josipoviću doista svejedno, ne bi otvarao pravno pitanje oko ovoga svega!

VL
DA
DAJIDZA
12:35 12.11.2014.

Hr Sabor je postao cirkus sto se tice zakona i rasprava u proslom sazivu sabora poslije sjednice i svadja vani je izasao zastupnik romske manjine i novinari su ga pitali sto se desava rekao je ovako, " Ja sam Ciganin ali ovi u saboru su jos veci Cigani od mene:"

VL
DA
DAJIDZA
12:24 12.11.2014.

Zakone u Hrvatskoj je pravila dvoglava partija, umjesto da su jasni kada izadju iz Hr Sabora, te zakone mora tumaciti suska vlast ! Mlada smo demokracija svega nekoliko godina ali da smo ludi sa tom cinjenicom se ne mogu sloziti ! Mislim da je dugo godina dvoglava partija valjala hrvatski narod po blatu i da je doslo vrijeme da narod bira 100% preferencijalno a ti izabrani da donose zakone jasne i u interesu hrvatskih nacionalnih interesa ! Dvoglava partija zeli ponuditi alternativu na nacin da narod sebi bira jednog zastupnika a partije tri ili cetiri u Hr Sabor ! Tako da bi imali svi svoje u Hr Saboru za nedaj Boze ali ipak da partija ima koji vise radi monopola!

VL
MA
Machak
12:05 12.11.2014.

Normano je da je tako kako veli g. Olujić, i to vele svi pravnici. No budući se to ne uklapa u teoriju zavjere i sve spekulacije glede datuma padaju u vodu, onda pravno neuki desničari napadaju ad hominem. Točan je i navod da još uvijek nema predsjedničkih kanidata, oni to postaju tek kad skupe 10.0000 potpisa DIP to provjeri. Budući to znaju i ZNA SE i Kujundžić ovo njihovo krstarenje po Hrvatskoj znači samo to da muljaju s lovom, jer se ovako potrošene pare ne računaju u troškove kampanje.

VL
UM
Umjereni
11:56 12.11.2014.

@to.rijeka, po strani tvoje usiljeno klanjanje Tuđmanu kakvo stariji pamte iz vremena kada je tito bio živ pa su mu se ulizice na ovaj način klanjali, franjo tuđman je odredio 6 mjesta za zastupnike iz dijaspore jer je znao daa oni glasaju za hdz (poglavito BiH) i još na sve to je imao pravo osobno dodijeliti tri saborska mjesta "zaslužnim" pojedincima. To je 9 garantiranih mjesta. Da li je Tuđman pitao narod kakvo državno uređenje hoće? Da li nas je pitao želimo li takvu Hrvatsku s takvim predsjedničkim ovlastima? Niste se tada bunili na nedostatak demokracije. I raspisivanje izbora u Božićno vrijeme je služilo tome da se radnicima iz inozemstva također omogući da si odglasuju za "zna se". A da ne spominjem i nekoliko prijevremenih izbora, gle čuda, baš u vrijeme kada se znalo da će zbog tadašnje popularnosti i euforije dobiti izbore zna se tko. Hoćemo li se podsjetiti na to kako je Tuđman uskratio priznati jasne izborne rezultate u Zagrebu i instalirao svoju namjesnicu jer nije podnio da mu u glavnom gradu opozicija daje gradonačelnika. Pusti Tuđmana po strani. Ustav je jasan i pravnici znaju što je unutar roka a što nije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.