Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavi obračun

Svađa zbog pošte – Izbo susjeda pa otišao popiti pivo

pisma
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
31.08.2015.
u 21:33

Josip Bočkai (81) preminuo je pet mjeseci nakon napada pa se treba utvrditi je li smrt posljedica uboda koje mu je zadao Milković

Pošta koja je stizala u pogrešan sandučić bila je kamen spoticanja u susjedskim odnosima Tomislava Milkovića (52) i Josipa Bočkaija (81) iz Đakova. Kulminiralo je krvavim obračunom u siječnju, kada je Milković, “podgrijan” s najmanje 2,97 promila alkohola, kuhinjskim nožem nasrnuo na Bočkaija.

Nesretni je starac teško ozlijeđen, a susjed mu je optužen za pokušaj ubojstva. Pet mjeseci kasnije Bočkai je preminuo, a tek će se istraživati je li smrt posljedica ranjavanja. Obdukcije nije bilo. Iza sebe je ostavio dva sina, Josip Bočkai sudac je na Općinskom sudu u Virovitici, odnosno u Stalnoj službi u Slatini, a Tihomir je odvjetnik u Puli.

Omotnica preko ograde

Napadač se nije pojavio ne nedavnom početku suđenja na Županijskom sudu u Osijeku. Dva dana prije dogovarao je strategiju obrane sa svojim braniteljem, no na dan suđenja isključio je mobitel. Susjedi su se, prema optužnici, posvadili 21. siječnja oko 19.30 sati. Razjareni je i pijani Milković upao u Bočkaijevu kuću i zario mu nož u leđa te mu probio plućno krilo pa ga ubo i u prsa. Ozlijeđeni se Bočkai oteturao do drugog susjeda i potražio pomoć. Dok je posrtao ulicom te zimske večeri, snimila ga je kamera na obližnjoj kući, a snimka je kasnije došla i u ruke policije.

– Pošta na moje ime stiže u Josipov sandučić pa mi je on znao prigovarati i bacati pisma. Omotnicu naslovljenu na moju kćer toga je dana bacio preko ograde. Otišao sam k njemu i ubo ga – ispričao je Milković u istrazi. Što se točno zbivalo, detaljnije nije mogao objasniti. – Nisam bio pijan jer sam popio nekoliko kratkih pića, a nakon ovoga popio sam još dva piva – branio se.

Žrtva je navela da mu je susjed banuo na vrata i zamolio ga da mu pokaže gdje je zahod. – Dok smo bili u predsoblju, osjetio sam snažnu bol i udarac u leđa pa još jedan udarac u prsa. Pao sam, a Milković mi je stavio nož pod vrat. Molio sam ga da me ne ubije – izjavio je Bočkai. Uspio je, nastavio je, uhvatiti nož i zaustaviti napad. Milković je otišao u dnevnu sobu, a on k drugom susjedu po pomoć. – Nismo se posjećivali inače, njegova pošta stiže kod mene, ali uvijek mu je predam i ne znam zašto me napao. Gotovo je svaki dan bio pijan – rekao je.

Motiv ostao nepoznat?

Operiran je u KBC-u Osijek, gdje je proveo desetak dana. Kući se u Diljsku 19 nije vraćao, obitelj ga je smjestila u dom umirovljenika u Orahovici.

– Bio je nepokretan po izlasku iz bolnice, a do ranjavanja je bio vitalan, brinuo se sam o sebi. Vozio je automobil, vozačka dozvola produžena mu je nekoliko mjeseci prije napada – kaže nam žrtvin sin, sudac Josip Bočkai mlađi. Od čega je otac umro, utvrđivat će, dodaje, vještaci. Preminuo je 15. lipnja.

– Nisu ranije bili u sukobu pa o motivima ne mogu govoriti. Tragedija… – dodaje. Majka mu je umrla godinu i pol ranije pa je otac živio sam. Milković je, pokazalo je vještačenje, impulzivan i teško kontrolira agresivnost. Potrebno mu je, stava je vještak, liječenje od alkoholizma.

>>Znate li koji je najsigurniji grad u Hrvatskoj?

Komentara 15

Avatar ivo587
ivo587
21:52 31.08.2015.

Pošta na moje ime stiže u Josipov sandučić pa mi je on znao prigovarati i bacati pisma. Omotnicu naslovljenu na moju kćer toga je dana bacio preko ograde. Otišao sam k njemu i ubo ga Pa ovo je teški imbecil.ecil. Umjesto da je poštaru rekao da mu njegova pisma ne ostavlja kod susjeda ovaj je napao susjeda . Po meni bi dobio doživotno, jer je dosta više tog lokalnog šerifovanja,

MV
mvojvodic1982
21:45 31.08.2015.

nema do susjeda

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
23:27 31.08.2015.

"Iza sebe je ostavio dva sina" čovjek od 81 godine? sinovi mu imaju vjerovatno po 60-tak...strava od novinarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije