Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
R. Rubić na sudu

Izbo odvjetnika 105 puta pa otvorio bocu vina. 4 sata proveo uz tijelo

medvidović lujlo
Marko Mrkonjic/PIXSELL
12.06.2013.
u 14:46

Ne mogu i ne želim se očitovati jesam li kriv – izjavio je jučer Rubić na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku

Roberto Rubić (44) hladnokrvno je izbo osječkog odvjetnika i pjesnika Luju Medvidovića (62) pa posegnuo za bocom vina i počeo piti. Uz beživotno je tijelo proveo, pretpostavlja se, gotovo četiri sata.

Oštricu je noža u nesretnog Medvidovića zabio čak 105 puta. Odvjetnik je na kraju iskrvario. Izbezumljeni ga je Vinkovčanin nastavio bosti i kada više nije pružao nikakav otpor.

– Ne mogu i ne želim se očitovati jesam li kriv – izjavio je Rubić, doznajemo, na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku.

Odvjetnik i njegov krvnik upoznali su se kobnog 4. siječnja oko 10 sati. Do Medvidovićeva je imena preko interneta došla Rubićeva supruga Nada. Tražila je Rubiću branitelja za postupak koji se protiv njega vodi u Vinkovcima. Tri je mjeseca, naime, bježao od policije. Našli su se s odvjetnikom u njegovu uredu, potpisali punomoć i razišli u miru. No, nekoliko sati poslije, Rubić će upasti u Medvidovićev stan.

– Sve ću vas zaklati, dobro sam ga naoštrio! – mahao je, tereti se, nožem pred odvjetnikom, suprugom mu Anicom Gordanom (64) te bolesnom kćeri Mirtom (32). Natjerao ih je da pješače do odvjetničkog ureda u središtu grada, što je oko pola sata hoda. Želio je, rekao je, povući punomoć. Odvjetnik mu je objasnio kako je to ionako bianco punomoć pa ni ne vrijedi. Rubić je zgužvao papir pa "ispeglao" i za savjet nazvao jednog vinkovačkog odvjetnika. Ovaj mu je, pak, potvrdio kako punomoć nije upotrebljiva, kazao mu je kako je "Lujo dobar čovjek pa se nema za što brinuti". Suprugu i kćer pustio je u 19.30, a oko 21 sat postat će ubojicom. Policija ga je našla alkoholiziranog uz mrtvo tijelo u jedan sat iza ponoći.

>>Policajac automatskom puškom ubio bivšu ženu i njenog partnera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije