Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruka suradnje

Izbjegnuti izbori u Slunju, proračun HDZ-a prošao uz podršku SDP-a

slunj
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
13.12.2014.
u 13:19

Prihvaćen je njihov amandman da se 45.710 kuna skinutih sa Ureda gradonačelnika, materijalnih troškova i drugog preusmjeri Dječjem vrtiću

Proračun Grada Slunja za 2015. godinu ‘težak’ 20 milijuna i 357.000 kuna ipak je prošao. I to zahvaljujući podršci trojice vijećnika SDP-a. Prihvaćen je njihov amandman da se 45.710 kuna skinutih sa Ureda gradonačelnika, materijalnih troškova i drugog preusmjeri Dječjem vrtiću.

Smanjenje plaća

Taj će novac biti namijenjen za izradu projektne dokumentacije za izgradnju kotla na pelete, čime bi se uvelike smanjili troškovi obzirom da se sada griju na lož ulje. Tako je zahvaljujući tri ruke SDP-a, koji su pak na zadnjoj sjednici glasali za dva amandmana proljećara, gradonačelnik Jure Katić ipak ‘izgurao’ svoj financijski plan i izbjegao nove izbore.

Na posljednjoj sjednici povukao ga je nakon što je kandidacijska lista grupe birača Proljeće predložila 17 amandamana. Inzistirali su na smanjenju plaća u gradskoj upravi i preusmjeravanju novca za novorođene, školstvo i zdravstvo.

I sada su ostali ustrajni u tome.

– To je sada red vožnje po kojem gradonačelnik mora voziti. Smatramo da je proračun mogao biti bolji. Nema logike da se govori o uštedama, a za vozača/domara izdvaja se 100.000 kuna godišnje. Ne treba nam takav luksuz- ukazala je u ime Proljeća Marina Mrkonja, predsjednica Gradskog vijeća.

Vijećnici te liste tražili su i od gradonačelnika odgovor je li zapošljavanje vozača političko pitanje.

– Imali smo ga 20 godina, do imenovanja novog gradonačelnika Željka Rendulića. A ako ćemo se tako razgovarati, onda je vozač politički otpušten, a sada i vraćen- kaže Katić.

Dodaje i da sada nakon prihvaćanja proračuna kreću s pripremom i ostvarenjem projekata. Damir Vuković u ime SDP-a ponavlja da podržavaju sve dobre ideje, bez obzira tko ih predloži.

Zajedno do boljitka

– Moramo svi zajedno raditi za dobrobit zajednice i udružiti se da lakše prebrodimo ova krizna vremena- poručio je Vuković.

Ključne riječi

Komentara 3

NO
NoviPravednik
17:51 17.12.2014.

Netko se prodao, baš me zanima koliko će SDP dobiti glasova na sljedećim izborima!

R0
R00kie
14:12 13.12.2014.

koalirat ce i sa vragom samo da ostanu sto duze na vlasti i da mogu sisat novac gradjana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije