Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA NESREĆA

Izbjegnuta tregedija kod Nove Gradiške: autom sletio u Savu, putnici uspjeli isplivati

nesreća
Foto: radiong.hr
28.11.2016.
u 16:14

Jedan od sudionika nesreće Goran Marković (42) istaknuo je i velike zasluge najmlađeg putnika, 18-godišnjeg Josipa Ivanetića, koji nije spašavao sebe, nego druge

Samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji hrabrog mještanina i jednog od putnika, izbjegnut je tragičan epilog teške prometne nesreće koja se u subotu oko 11 sati dogodila u malom prisavskom selu Orubici nedaleko od Nove Gradiške.

Nesreću je izazvao 21-godišnji vozač, koji je neprilagođenom brzinom upravljao Škodom Octavijom. Pri tom se nije držao strane kretanja, usljed čega je vozilom prešao na travnatu površinu udario u zaštitnu ogradu te u zanošenju sletio niz nasip u rijeku. Vozilo je potonulo, a vozač te putnici u dobi od 18, 42 i 43 godine na vrijeme su uspjeli izaći neozlijeđeni.

- Bio sam u dvorištu kada sam ugledao auto kako slijeće prema Savi. Dotrčao sam u nakani da skočim u vodu i pomognem ljudima, ali vidio sam kako već plivaju prema obali. Zagazio sam u vodu do struka i pomogao im izaći – ispričao je 43-godišnji mještanin Ivica Kolundžić, koji niti trenutka nije dvojio treba li pomoći.

Jedan od sudionika nesreće Goran Marković (42) istaknuo je i velike zasluge najmlađeg putnika, 18-godišnjeg Josipa Ivanetića, koji nije spašavao sebe, nego druge.

- Josip je otvorio je zadnja vrata tonućeg automobila i tako omogućio 43-godišnjoj tetki Štefici da izađe. Tek onda je mislio na sebe – rekao je Marković. Angažirani su ronioci Specijalne policije Osijek, koji su oko 16 sati locirali potonulo vozilo koje su djelatnici HAK-a izvukli na obalu. Policija će vozača prekršajno prijaviti.

>> Policajka pijana usmrtila biciklistu, kažnjena je radom za opće dobro

Komentara 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:15 28.11.2016.

neobilježene i uske ceste, policija koja ne kažnjava agresivne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije