Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pristali u Italiji

Izbjegnuta katastrofa na 'otetom' brodu: Posada pobjegla, imigranti spašeni

blue sky M brod italija
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
31.12.2014.
u 12:10

Mediji spekuliraju da su članovi posade bili trgovci ljudima, a pobjegli su s broda kada su im se približila plovila Obalne straže i talijanske mornarice

Moldavski teretni brod Blue Sky M, za koji se jučer mislilo da je otet, pristao je u talijansku luku Gallipoli, piše DW. Reuters je danas popodne prenio demantij talijanskog Crvenog križa da su na brodu pronađena četiri tijela.

S broda na kojem se nalazilo oko 700 imigranata jučer je poslan poziv upomoć. Usprkos tome, čini se da na brodu nije bilo nikakvih mehaničkih kvarova te je najvjerojatnije, taj poziv uputio jedan od imigranata koji je želio da im donesu hranu i pokrivače. Talijanska policija i Obalna straža istražuju kako su se imigranti, uglavnom iz ratom zahvaćene Sirije, našli na teretnom brodu, koji je kao krajnju rutu imao našu luku Rijeka.

"Izbjegnuta katastrofa"

Dva helikoptera i šest plovila talijanske Obalne straže okružili su brod kada se približio talijanskoj obali. Glasnogovornik Obalne straže Filipo Marini rekao je da su preuzeli kontrolu nad brodom nakon što su doznali da na njemu nema posade. Marini je rekao da je "izbjegnuta katastrofa" jer bi se brod zabio u obalu da je nastavio putovati prema ruti kojom ju je vodio "autopilot". Brod je u utorak uočen blizu grčkog otoka Krfa.

Grčka državna televizija izvijestila je da je poziv u pomoć oglašen zato što su se na njemu nalazile naoružane osobe. Netko tko je tvrdio da je kapetan broda, kazao je da grčkim vlastima da je situacija pod kontrolom. Mediji spekuliraju da su članovi posade bili trgovci ljudima, a pobjegli su s broda kada su im se približila plovila Obalne straže i talijanske mornarice.  

>>Što se događa s brodom Blue Sky?

Komentara 5

Avatar Proleter
Proleter
15:17 31.12.2014.

S čime je posada pobjegla s broda? S podmornicom?

DI
District
12:17 31.12.2014.

hmmm....razlika izmedju imigranta i izbjeglice? jadno nase novinarstvo.....

PE
Perunovic
19:46 31.12.2014.

Mediji spekuliraju da su članovi posade bili trgovci ljudima, a pobjegli su s broda kada su im se približila plovila Obalne straže i talijanske mornarice. I kuda su iscezli " clanovi posade - trgovci ljudima - " ? Razbjezali seali se po okolnim gudarama ,potonuli svatko sa svojom podmornicom ? Vecernji , nista te nisam razumio . Ovo kao da je napisala teta Kata iz susjednog sokaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije