Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i jednostavno

Izbjegnite kazne: Od danas na webu MUP-a možete provjeriti vrijedi li vam vozačka

vozačka dozvola
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.08.2019.
u 08:19

Vlasnik vozila ili osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije na upravljanje dati vozilo osobi za koju, primjerice, može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom ili nema dozvolu za odgovarajuću kategoriju vozila

Stupanjem na snagu strožeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama na internetskim stranicama MUP-a može se provjeriti i stanje svih vozačkih dozvola – odnosno jesu li važeće i ima li vozač negativnih bodova ili neku od izrečenih mjera, doznaje se u MUP-u.

Dozvole se mogu provjeriti putem kategorije "status vozačke dozvole" u glavnom izborniku web-stranice, a bitno je znati da se ovime neće dostavljati ni jedan osobni podatak. Ovaj brz i svima dostupan način ukinut će potrebu dodatnih plaćanja upravnih pristojbi i čekanja, poručuju u MUP-u.

Podsjećaju da se izmjenama i dopunama Zakona detaljnije propisuju uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi.

Vlasnik vozila ili osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije na upravljanje dati vozilo osobi za koju, primjerice, može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom ili nema dozvolu za odgovarajuću kategoriju vozila.

Vozilo se ne daje na upravljanje ni osobi na kojoj je vidljiv utjecaj alkohola, lijekova i li drugih opijata ili je u tolikoj mjeri umorna ili bolesna da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom, ističu u MUP-u.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar navijač
navijač
09:28 01.08.2019.

Radije se pobrinite da se službena vozila masovno ne koriste u privatne svrhe, a ja ću svoj auto posuditi kome hoću.

BO
Bojnik
09:29 01.08.2019.

Inace je nemam uz sebe pa nemogu pogledati dal je važeća....kukala vam majka na pameti.

SH
Stevo.Hasanbegovic
09:40 01.08.2019.

Jednostavnije nego pogedati vozačku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije