Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
etnički sukob

Izbjeglička kriza na granici Kirgistana i Uzbekistana

kirgistan (1)
Foto: REUTERS/AP
1/9
15.06.2010.
u 09:23

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev najavio je mogućnost vojne intervencije ako se stanje ne smiri.

Na granici Kirgistana i Uzbekistana nalazi se, prema podacima Međunarodnog crvenog križa, oko 15 tisuća Uzbeka koji su, bježeći od nasilja, napustili svoje domove, prenosi BBC.

Otkako su prošli tjedan na jugu Kirgistana izbili međunaconalni sukobi, u Uzbekistan je prešlo oko 80 tisuća kirgistanskih Uzbeka.

Uzbekistanske vlasti upozoravaju da će zatvoriti granicu jer više nemaju gdje smjestiti izbjeglice.

Prema međunarodnim organizacijama u sukobima je ubijeno više od sto Uzbeka. Predstavnici uzbečke zajednice tvrde da je ubijeno nekoliko stotina ljudi, a britanski mediji jučer su objavili da je ubijeno čak 500 ljudi.

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev najvio je mogućnost vojne intervencije ako se stanje ne smiri.

Komentara 8

DS
druga strana
11:11 15.06.2010.

nemogu oni kući, treba praviti nered na zemlji a onda to prebacivati na druge, što se tiče sukoba da su oni proizvod običnog naroda to je glupost, kada znamo da je neko svrgnuopredsjednika države ne neregularan način, mada i onn sam nije bio dobar,

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
09:36 15.06.2010.

Yankee, go home and the peace come back!

OB
-obrisani-
10:20 15.06.2010.

Vladimire, kad su 1990. izbili sukobi, a nisu bili prvi, izmedju Kirgiza i Uzbeka u u kojima je poginulo više stotina ljudi, Jenkija nije bilo nit na vidiku. Dapače, SSSR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije