Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA BROJKA

Izbjeglice meta napada svakog dana: U Njemačkoj zabilježeno 850 napada na izbjegličke smještaje

njemačka, migranti, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.11.2016.
u 12:32

Godine 2015. zabilježeno je oko 1.000 napada. Muench ove brojke smatra "enormnima".

Njemački Savezni ured za borbu protiv kriminala (BKA) ukazao je u srijedu na konstantno visoku razinu broja kaznenih djela uperenih protiv izbjeglica i njihovih smještaja.

"U ovoj godini smo zabilježili 850 napada na izbjegličke smještaje, što je na razini prošle godine koja je, po broju napada na izbjegličke smještaje, rekordna", rekao je u razgovoru za javni servis RBB direktor BKA-a Holger Muench.

Godine 2015. zabilježeno je oko 1.000 napada. Muench ove brojke smatra "enormnima".

On je, uoči današnjeg početka redovite jesenske sigurnosne konferencije na razini Njemačke, upozorio i na opasnost koja dolazi od terorista "infiltriranih među izbjeglicama".

Na dvodnevnoj konferenciji bi se trebalo raspravljati i o sigurnosti u Njemačkoj u okviru globalnih previranja. U središtu rasprave trebao bi biti i osjećaj sigurnosti kod građana, koji je nakon dolaska gotovo milijun izbjeglica u Njemačku i nereda na koelnskom kolodvoru u novogodišnjoj noći, kada je stotine stranaca pljačkalo i seksualno napastovalo prolaznice, osjetno ugrožen.

>> Izbjeglice su bolje obrazovani od očekivanog, 50.000 ih pronašlo posao

>> Njemačka policija izvršila pretrese džamija i više od 200 stanova i ureda

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:57 16.11.2016.

Za to vrijeme zabranjena je evidencija nasilja migranata nad domaćim stanovništvom.

DU
Deleted user
13:46 16.11.2016.

premalo, pa šta te Švabe rade..?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije