Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Izbjeglice iz Hrvatske uvrijeđeni izjavom patrijarha Irineja

patrijarh irinej
Patrik Macek/PIXSELL
30.09.2013.
u 19:10

U njihovu priopćenju podsjeća se da je patrijarh Irinej rekao kako dolazak poglavara Rimokatoličke crkve u Srbiju "ne bi bio siguran ponajprije zbog izbjeglica koji ovdje žive u bijednim uvjetima".

Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske ocijenila je izjavu patrijarha Irineja da se dolasku pape u Srbiju protive izbjeglice te da papi prijeti opasnost od njih kao "uvredu i anatemizirajuću kletvu koja ima ozbiljne i nesagledive posljedice'', javljaju mediji u Srbiji.

U njihovu priopćenju podsjeća se da je patrijarh Irinej rekao kako dolazak poglavara Rimokatoličke crkve u Srbiju "ne bi bio siguran ponajprije zbog izbjeglica koji ovdje žive u bijednim uvjetima".

– Na temelju čega je patrijarh došao do tog zaključka kada sve ovo vrijeme izbjeglice nisu učinili nijedan izgred ni iznijeli neku prijetnju – kažu izbjeglice dodajući da ova izjava svakako nije naišla da dobar prijam kod izbjegličke populacije, koja "sigurno nije raspoložena za dolazak poglavara Rimokatoličke crkve prije nego što on posjeti Jasenovac i druga stratišta iz Drugog svjetskog rata i ogradi se od svih onih zločina koji su počinjeni nad Srbima".

Također tvrde da "to ne znači kako bi izbjeglice ugrozili nečiju sigurnost jer poštuju odluke Svetog arhijerejskog sabora".  

>> Patrijarh Irinej: Papi bi u Srbiji prijetila opasnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije