Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA FILIPINIMA

Izbio požar na trajektu, poginulo je 28 osoba: 'Bili smo okruženi dimom'

Passenger ship catches fire off Basilan
Foto: Philippine Coast Guard/REUTERS
1/4
30.03.2023.
u 09:51

Šef obalne straše Rejard Marfe ispričao je za Reuters kako su prvo pronašli deset tijela u moru, a onda još 18 u kabini.

Najmanje 28 osoba, uključujući i bebu staru šest mjeseci, poginulo je u požaru koji je izbio na trajektu kod filipinskog otoka Basilan. Vlasti će istražiti koji je uzrok požara koji je izbio u trenutku kada je puno putnika spavalo u kabinama. Šef obalne straše Rejard Marfe ispričao je za Reuters kako su prvo pronašli deset tijela u moru, a onda još 18 u kabini.

- Bili su potpuno izgorjeli - rekao je Marfe dodajući kako je u vrijeme požara nastao kaos te da je većina putnika spavala. Obalna straža objavila je kako je spašeno 230 osoba uključujući i 35 članova posade.

- Mislila sam da sanjam, ali kad sam otvorila oči bio je mrak i bili smo okruženi dimom - rekla je Mina Nani (46). Ona je preživjela tako da je skočila s trajekta.

Prošle je godine u svibnju izbio požar na trajektu na kojem su bile 134 osobe, a poginulo njih sedam. Više od 5000 ljudi poginulo je 1987. godine u najgoroj pomorskoj katastrofi u mirnodopskom razdoblju. Pretovareni putnički trajekt Dona Paz sudario se tada s naftnim tankerom kod otoka Mindoro koji se nalazi južno od glavnog grada Manile.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije