Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
migranti napali policiju

Izbili sukobi u izbjegličkom kampu 'Džungli', policija bacila suzavac

Kamp u Parizu, ilustracija za migrante
Foto: Reuters
1/2
01.03.2016.
u 07:40

U kampu žive uglavnom migranti s Bliskog istoka, iz Afganistana i Afrike koji se nadaju da će stići do Velike Britanije često ilegalno uz pomoć krijumčara.

Dok su radnici rušili dio izbjegličkog kampa "Džungla" u Calaisu, na sjeveru Francuske, jučer su izbili sukobi i migranti su počeli bacati kamenje na francusku policiju koja je odgovorila suzavcem, prenosi BBC.

Prema izvješćima zapaljeno je 12 šatorskih nastamba, a uhićene su četiri osobe. Vlasti namjeravaju preseliti migrante u prihvatilišta na drugim lokacijama.

U kampu žive uglavnom migranti s Bliskog istoka, iz Afganistana i Afrike koji se nadaju da će stići do Velike Britanije često ilegalno uz pomoć krijumčara.

Pod okriljem mraka skupine migranata pokušale su se popeti na kamione na autoputu koji vodi do luke u Calaisu. Prema francuskim medijima oko 150 ljudi, neki naoružani metalnim cijevima, popelo se na cestu kako bi blokiralo promet. Specijalna policija suzavcem ih je prisilila na uzmak.

Radnici su počeli rušiti južno dio "Džungle" i suočili su se s ograničenim otporom.

Nekoliko prosvjednika i migranata gađalo ih je kamenjem kako bi odgodili iseljavanje. Do kraja dana srušeno je stotinjak baraka i šatora.

Vlasti vjeruju da će se zbog rušenja kampa oko tisuću migranata morati preseliti. 

>>Merkel: Europa ne smije dopustiti da se u Grčkoj stvori kaos

>>Grčka policija počela uklanjati migrante s granice s Makedonijom

Komentara 6

Avatar Pavel ic
Pavel ic
08:21 01.03.2016.

kako vas nije sramota govorit tako o doktorima,astronomima,fizicarima koji traze samo da ih se pusti da se prijave na socijalu po najbogatim drzavama europe

AA
aabbcc
10:04 01.03.2016.

Ovi stigli u Francusku i ne vjeruju Markel da je Raj u Njemackoj pa hoce u Englesku !

ZI
zimerman
19:03 01.03.2016.

Sramota sta Europa sebi dozvoljava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije