Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Morbidno

Izbacili pepeo pa urnu prodali u staro željezo

\'04.11.2010.,Kastel Gomilica-  iz groba obiteljske grobnice Srdar ukradena i prodana urna. Katija Srdar brine se o grobu svoih pokojnika Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL\'
Ivana Ivanović/PIXSELL
04.11.2010.
u 21:04

Pokojnica je umrla 1994. godine, a njezin je pepeo u obiteljskoj grobnici na starom groblju u Kaštel Kambelovcu

– Kad sam u četvrtak došla na staro groblje, kraj crkve sv. Kuzme i Damjana u Kaštel Gomilici, barba Frani i teti Zori na grob, vidjela sam da je kamena nadgrobna ploča bila malo otvorena i pomaknuta. Ali, morala sam ići na gornje, novo groblje na kojem su moji roditelji i bliži rod. Išla sam im grobove urediti, pala je noć i tako nisam otišla na policiju. Sutradan, zove me župnik i pita poznajem li gospođu Zoru Srdar. Njezini ostaci, odnosno pepeo pronađeni su ispod magistrale, gdje kupuju staro željezo! Šokirala sam se! – ispričala nam je u nevjerici Kaštelanka Katija Srdar.

Svoju pokojnu tetu Zoru, koja je umrla 1994. godine u svojoj 90., neki je dan ponovno pokapala. Prije toga, po tetine ovozemne ostatke otišla je u pratnji župnika k prekupcima metala kojima je urna prodana.

– Kad sam došla i vidjela sav taj nered, trnci su me prošli. Tamo je u plastičnoj posudi bila moja teta Ivka. Je li onaj tko je uzimao urnu vidio ime i pozvao župnika ili je pronašao odbačenu unutarnju posudu s pepelom, ne znam. Uglavnom, župnik me pozvao i mi smo zajedno otišli po to – prepričava gospođa Katija.

Pepeo svoje tete prvo je donijela kući.

– A di ću s njom?! Odnila sam je doma i držala je nekoliko dana u kući. Kiša je padala tri dana i tek smo je u ponedjeljak ujutro stavili natrag u grobnicu. Zvala sam grobare, otvorili su grobnicu i stavili je unutra. Nismo zvali župnika jer nije trebalo. Ali ja sam isto uzela svete vode pa sam ja nju, po moju, malo poškropila. Rekla sam joj: ''Teta Zora, kad si izašla drugi put vanka, evo ja ću te sada opet pokrstit'' – smije se od muke Katija.

Nada se da će policija uhvatiti morbidne lopove. Dvojicu sumnjivaca imaju. Pokaže li se da su oni ukrali urnu, osim za krađu, bit će prijavljeni i zbog povrede mira pokojnika.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
Kakma
21:48 04.11.2010.

Dokaz dokle je karakter kod hrvata srozan.A i ima se narod u koga ugledati.U pljackase stoljeca.

BA
Bajum
22:23 04.11.2010.

Malo nas je al smo govna(Hrvati)! Ovo je dno dna.Svakodnevno vidimo što se sve dešava u HR. Bezkarakterni narod.Muka mi je kad vidim među kakvom bagrom živim.Daj Bože da dobijem na lotu!!

AU
autoritet
23:25 04.11.2010.

Ovo je sigurno djelo \"sakupljača sekundarnih sirovina\" tj naših dičnih Cigana Neljudi, bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije