Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izazovi za premijera – vruća politička jesen

Uskoro će biti i jasno vraća li se, zaista, bivši HDZ-ovac Darko Milinović u Sabor, čime bi Plenkovićeva većina pala na graničnih 76 ruku.
05. rujna 2018. u 00:05 12 komentara 1827 prikaza

Premijera Andreja Plenkovića očekuje i više nego izazovna jesen čijoj uvertiri začinjenoj bankrotom Uljanika, izbacivanjem Darka Milinovića iz HDZ-a i nastavcima afere Agrokor upravo svjedočimo.

 

Sredinom rujna izlazi i knjiga Martine Dalić, bivše potpredsjednice Vlade koja je razočarana u nekad bliskog suradnika Plenkovića, u kojoj će iznijeti svoju istinu o Agrokoru. Možda i više od samog sadržaja knjige, za Plenkovića bi moglo biti neugodno to što će Martina Dalić objavom knjige prekinuti šutnju i progovoriti o tome kako je o svemu, zajedno s njom, odlučivao i u sve bio upućen upravo premijer Plenković. To bi premijeru mogla biti iznimno neugodna situacija koja će pojačati dojam afera koje svako malo cure u javnost o tome kako su se i koliko članovi grupe Borg naplatili u Agrokoru.

Uskoro će biti i jasno vraća li se, zaista, bivši HDZ-ovac Darko Milinović u Sabor, čime bi Plenkovićeva većina pala na graničnih 76 ruku. Sve to otvara pitanje jesu li mogući prijevremeni, izvanredni izbori ili će HDZ pokušati podebljati tanku parlamentarnu većinu. Izvor iz vodstva HDZ-a, blizak Plenkovićev suradnik, odgovara da je daleko realnija opcija akcija podebljavanja parlamentarne većine.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Preminuo Marijan Beneš: Boksao je i u 45. godini

>>Stručnjaci poručuju: Jedina nada za Uljanik je hitna izmjena Stečajnog zakona

>>20 godina Googlea: Tvrtka koja je oblikovala novi stil života i rada

>>14 recepata: morski plodovi na veganski način

 | Autor :

 

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • stefj:

  Agrokor je isforsirana priča, tu što god je bilo, dobro je prošlo. Možda je moglo malo bolje, ne puno, no moglo je biti i puno, puno gore... Uljanik je udarac na proračun, na ovaj ili onaj način. 350 mil. € ... prikaži još! koji se traže od države za restrukturiranje možda su manji problem nego izgubiti 3 puta više radi jamstava koja su dana. No, treba tu biti brži, a IDS treba svakako platiti radi toga. Ne samo da će biti opterećenje za proračun, nego su uništili i 3. maj... Baš me zanima kako to da ih kolege iz SDP-a i dalje podržavaju. Valjda su kolege u zločinu... A Milinović i ostale kerefeke, ima Plenković dovoljno ruku, a oporbi ne odgovaraju izbori. Nikome. Svi bi završili s manje zastupnika, osim možda Živog zida i Hasanbegovića. Samo bi se rasulo biračko tijelo...

 • kvadar:

  Podebljavanje većine!!! S kim? Sa Bojanom i IDS-om???

 • Avatar pop košić
  pop košić:

  nema vruće jeseni , Plenković more kupiti 76 ili 77 ruku u saboru sa hrvatskim novcem kada hoće, primjer su saucha , vrdoljak , štomar i njima slične moralne veličine , takozvani političari.