Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužen za ubojstvo

Izašao je iz sobe i kazao: Vodite me!

Barišić
Foto: Vedran Balen
22.01.2015.
u 14:30

Barišić se tereti da je nakon rasprave zbog gledanja televizije lani u kolovozu ubio cimera Veljka Dežmarića

– Prihvaćam krivnju za ubojstvo, ali nisam ga počinio s namjerom. Ne sjećam se da sam ga ubo dva puta, nego samo jednom – rekao je Antun Barišić (57), kojemu je jučer počelo suđenje na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu. Optužen je da je 9. kolovoza lani u 1 sat u podstanarskoj kući u sklopu privatnog Doma umirovljenika u Bebrini nožem nasmrt izbo svog sedam godina starijeg cimera Veljka Dežmarića. Prema svjedočenju Marije Vačić, vlasnice doma, tragediji je prethodila svađa do koje je došlo jer Dežmarić nije htio isključiti televizor.

– Bilo je kasno i upravo sam otišla na spavanje kada me je nazvala kolegica koja radi u domu i kazala mi da su se Antun i Veljko posvađali. Otišla sam tamo i vidjela Barišića kako izlazi iz sobe i govori: "Vodite me!" Veljko je u klečao u krvi naslonjen na klupu. Još je bio pri svijesti, javio se kad sam ga dozvala, ali ubrzo je izdahnuo – kazala je Marija Vačić.

Barišić i Dežmarić godinu dana živjeli su u istoj sobi. Među njima nije bilo većih nesuglasica. U dnevnom su boravku imali zajednički televizor, ali Dežmarić je u sobi imao još jedan, koji te večeri nije želio isključiti. Barišić je tada izvadio nož kojim mu je, navodi se u optužnici, zadao dva uboda, od kojih jedan izravno u srce. Obrana tvrdi kako optuženik nije postupao s namjerom.

– Moj klijent se branio u strahu za život, jer otprije ima tešku ozljedu glave koja mu je stoga deformirana. Bojao se da će mu Dežmarić zadati novi udarac u glavu, koji bi za njega mogao biti fatalan – rekao je odvjetnik Branko Glas.

Vještačenjem je utvrđeno da Barišić ima poremećaj osobnosti i neujednačene intelektualne funkcije, ali to nije imalo utjecaja na sposobnost shvaćanja vlastitih postupaka, što znači da je bio ubrojiv.

>> Cimeru nož zario točno u srce jer mu je smetala buka televizora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije