Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izabran novi predsjednik Mladeži HDZ-a

"Budite hrabri i odvažni. To je najvažnije što hoću od vas", rekao je Plenković
08. prosinca 2018. u 16:56 32 komentara 2137 prikaza
Andrej Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u subotu Mladeži HDZ-a da budu hrabri i odvažni te je istaknuo važnost obrazovanja kako bi što bolje pomogli u razvoju Hrvatske.

Premijer Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a andrej plenković 'Nitko od RH bolje ne poznaje BiH, niti joj je veći prijatelj i saveznik'

"Budite hrabri i odvažni. To je najvažnije što hoću od vas", rekao je Plenković na izbornom saboru Mladeži HDZ-a na kojem je za novoga predsjednika izabran Ivan Vidiš.

Istaknuo je kako nakon izbora nisu zaboravili mlade, jer su 4,5 milijardi kuna utrošili u programe za njihovo zapošljavanje. Naveo je i da je danas nezaposlenost mladih na 22 posto, a prije nekoliko godina je bila na 49 posto.

Plenković je stranačkoj mladeži poručio da, kako bi bili relevantni, od njih očekuje da čitaju relevantne autore koji kreiraju javno mnijenje, da ne budu površni, nego da ulaze u detalje te znaju o nekoj temi više nego drugi.

Andrej Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a
1 / 35
Premijer Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a

Istaknuo je i kako digitalno doba skraćuje "dob sazrijevanja" u politici rekavši kako se od HDZ-ove mladeži očekuje "puno brže sazrijevanje i puno brže preuzimanje odgovornosti".

Vezano uz političke vrijednosti, Plenković je rekao i da HDZ nikada nije bio niti će biti blizu rubova političkog spektra – lijevog ili desnog.

"HDZ nikada nije bio niti će biti, a pogotovo neće biti s aktualnim vodstvom HDZ-a niti blizu ruba političkog spektra. Tamo neka budu neki drugi. Mi ćemo biti čvrsto usidreni u desni centar, tamo gdje ga je predsjednik Franjo Tuđman davno postavio i tamo gdje HDZ mora biti radi našeg interesa, naše dobrobiti i dobrobiti hrvatskog društva. Ali i naše čvrste ukorijenjenosti u europsku obitelj pučkih stranaka", istaknuo je.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković mladima je poručio da moraju biti "izvorni i originalni" te ponuditi nešto što odgovara vremenu koje je pred njima. Smatra i da moraju biti buntovni ali i ne destruktivni.

Također, Jandroković je pozvao mlade da budu kritični, ali i argumentirani, kreativni i inovativni te ponude rješenja za probleme koje društvo ima. Pozvao ih je i da budu moderni, ali i da čuvaju vrijednosti na kojima počiva Hrvatska i HDZ.

"Može se danas itekako biti moderan poštujući i tradiciju, obitelj i vjeru, domovinu i naslijeđe prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te naslijeđe branitelja koji su dali živote za hrvatsku domovinu. Sve to danas može itekako biti moderno i nemojte nasjedati na kritike i napade da oni koji su konzervativni i koji štite tradicionalne vrijednosti više nisu u modi i da to nisu odgovori na izazove koje danas imamo", poručio je Jandroković.

Zdravko Marić ostavka ili? Hoće li Marić otići iz Vlade? Evo što kaže premijer

Na Izbornom saboru Mladež HDZ-a, osim predsjednika, izabrani su i zamjenik predsjednika, potpredsjednici, članovi Predsjedništva te Nacionalnog i Nadzornog odbora.

>> Pogledajte video "okršaja" Plenkovića i Marasa u Saboru

Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
 • Hrvatska:

  Ivan Vidis fin decko. Cestitke.

 • Hrvatska:

  Karlo Ressler mi je skroz okej momak. Pametan,konzervativan., bit ce on dobar u bududcnosti predsjednik HdZ/a

 • Avatar tipo
  tipo:

  HDZ ima proslost i buducnost, SDP mladez postoji samo u vlaznim snovima titovih nasljednika.