Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djelatnice na nišanu

Iz zlatarnice u Zagrebu razbojnik išetao s više od 4 kg zlatnine

opljackana zlatarnica4
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
27.07.2010.
u 11:37

Lopova su snimile nadzorne kamere, a policija je, u nadi da će lakše doći do razbojnika, poslala sve snimke na analizu

– Sve trpaj unutra! – bacivši na pult ruksak odrješito je zapovijedio dvjema prodavačicama u zlatarnici Aurum maskirani muškarac. Držao je u njih uperenu pušku, a one su, blijede od straha, bez riječi poslušale.

Trajalo nekoliko minuta

S navučenom čarapom preko glave, muškarac srednjih godina u zlatarnu u zagrebačkoj Dubravi ušetao se danas oko 8.15 sati, tek nekoliko minuta nakon početka radnog vremena.

Ugrabivši plijen vrijedan milijun kuna, jer prodavačice su mu u ruksak natrpale skupocjeni zlatni nakit koje su u tom trenutku imale pred sobom, išetao se mirno iz radnje pa je čitava pljačka, prepričavaju neki od svjedoka, trajala svega nekoliko minuta. Zbog toga nitko od prodavača u ostalim lokalima pokraj zlatarnice, vlasnika Josipa Ivkića, koji su u vrijeme pljačke radili nije u prvi trenutak zapravo shvatio što se kod njihovih susjeda odvija.

– Vidjela sam ga kad je prošao nogostupom, ali nisam previše obraćala pozornost jer nije bio upadljiv. Tek kasnije kada je policija došla po snimku s naše nadzorne kamere, shvatila sam da to bio lopov – kazala nam je jedna od zaposlenica obližnjeg lokala.

Policija je inače jučer izuzela sve snimke nadzornih kamera koje okružuju samo mjesto događaja, a skinute su također i s kamere opljačkane zlatarne. Neslužbeno doznajemo da je na njima jasno vidljiv pljačkaš, a policija još nije odlučila hoće li možda u sklopu istrage zatražiti pomoć građana te objaviti snimke ne bi li ga netko i prepoznao.

– Do sada nismo još imali nikakvu pljačku. Djelatnice su još u potpunom šoku – rekao je nakon očevida vlasnik zlatarne Josip Ivkić. Dodao je kako je sav ukradeni plijen bio osiguran, a što je pljačkaš sve odnio, kaže, još se uvijek pouzdano ne zna jer moraju prvo obaviti inventuru kako bi zapravo i utvrdili što im je kredljivac odnio.

– Zabrinut sam zbog ovoga. Slično je bilo i prije nekoliko dana u Poreču. Zvalo me je već dosta kolega i pitalo što se događa. Bojim se da će ovakvih pljački biti sve više, sada je skočila cijena zlata – rekao je Josip Ivkić.

Vlasnici Rafinerije

Čini se da je pljačkaš dobro znao gdje će ugrabiti dobar plijen te da nije zlatarnu Aurum izabrao kao slučajnu metu. Josip Ivkić je uz svog oca Nikolu prilično poznat zagrebački zlatar. Njih su dvojica i vlasnici Rafinerije plemenitih kovina. Kilogram zlata na svjetskom tržištu stoji oko 230.000 kuna, pa je po toj računici lopov uzeo 4 kilograma plijena.

Komentara 15

OB
-obrisani-
12:45 27.07.2010.

Pa zar ima i kriminala na zapadnom balkanu ? Ko bi to pomislio da u zemlji poštenih i plemenitih koji su svoji na svome i nedaju ni milimetra mora ima i pojava da se krade zlato..

OB
-obrisani-
12:54 27.07.2010.

Pih... Sitnica... Neki su \"mrknuli, jamili\" milijarde pa...? Nič.

LA
Laura Anny
12:09 27.07.2010.

Sto je li opet Ceh? Procitaj te ovo \"Svi bosanci idemo u ovu grupu, skupiti broj koji ne postoji, ajmoo bosanci! Ginem ginem da ti skinem slavinu sto susis ...\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije