Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična pljačka

Iz vlaka u Rumunjskoj ukrali 64 bojeve glave za projektile

raketa
nnn
19.07.2011.
u 14:56

Vlak sa streljivom nadziralo je deset policajaca koji su privedeni na saslušanje, a tijekom neobične pljačke navodno su gledali televiziju u prednjem dijelu vlaka.

Iz vlaka koji je prevozio oružje iz Rumunjske u Bugarsku ukradene su 64 bojeve glave za projektile, priopćio je u utorak rumunjski MUP. Na samoj granici s Bugarskom, na stanici Giurgiu, uz Dunav, otkriveno je da je na jednom vagonu razbijen pečat. U tom vagonu bila su četiri sanduka sa 64 bojeve glave. Velika pljačka vlaka dogodila se u gradiću Stanestiju, u kojem je strojovođa zaustavio vlak da bi, kako prenose mediji, prošvercao 70 litara dizela.

Vlak sa streljivom nadziralo je deset policajaca koji su privedeni na saslušanje, a tijekom neobične pljačke navodno su gledali televiziju u prednjem dijelu vlaka. Rumunjski MUP ističe da bojeve glave nisu opasne jer su samo komponente za raketu.

Pričuvni general rumunjske vojske George Vaduva izjavio je pak da stvar i nije tako neopasna kako se predstavlja javnosti jer se bojeve glave, čak i bez komponenti, mogu koristiti u terorističkim napadima, a od njih se mogu raditi i bombe.

Tužitelji su kazali da kradljivci vjerojatno i ne znaju što su ukrali te smatraju da plijen žele prodati kao staro željezo.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
15:47 19.07.2011.

Rumunjska i Bugarska su u EU i NATO dakle zapadne zemlje, dio tzv Zapada napokon sr******* se prebacilo na zapad ili mozhda sr****** je oduvijek bilo dio zapada uslijed hladnoratovske propagande mi to nismo vidjeli.

MA
marinkomarinko
15:48 19.07.2011.

ovo je ko iz \"broken arroW\"-a - živila EU- već druga pljačka vlaka ovaj tjedan- dobrodošli u divlji zapad (istok)

OR
orisis
16:43 19.07.2011.

Rumunji bi trebali prochistiti redove od spijuna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije