Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz UN-a zatražili da Hrvatska pošalje dva časnika u Siriju

Sirijci će biti sretni budu li Hrvati sudjelovali u misiji, rekao je glavni tajnik i glasnogovornik sirijskog nacionalnog vijeća George Sabra za 24sata TV
25. travnja 2012. u 19:19 18 komentara 1 prikaza
ante kotromanović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Hrvatska je iz ureda glavnog tajnika UN-a primila zahtjev za sudjelovanje dvojice hrvatskih časnika u mirovnoj misiji u Siriji, doznaju 24sata.

Ministar obrane Ante Kotromanović uputit će zahtjev u Sabor koji bi, prema pisanju portala, trebao potvrditi odlazak vojnika u Siriju. Savjetnik predsjednika Josipovića rekao je da je Hrvatska odgovorna članica UN-a i da će sukladno tome i postupati.

Glavni tajnik i glasnogovornik sirijskog nacionalnog vijeća George Sabra za 24sata TV rekao je da misli da će svi Sirijci biti sretni ako Hrvati budu sudjelovali u misiji Kofija Annana. Hrvate smatra prijateljima sirijskog naroda i njihove revolucije te smatra da će svoj posao obaviti pošteno.

Što se tiče odluke da se u zemlju zabrani ulazak vojnicima iz kruga zemalja prijatelja, rekao je da se sirijski režim boji takvih odluka i promatrača koji sirijskom narodu dolaze prijateljski.

– Razumljivo je da sirijski režim još pokušava prikriti činjenice, još uvijek pokušavaju silom odgovoriti na ono što se događa u zemlji – rekao je Sabra.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj