Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavili svoje političke i društvene ciljeve

Iz udruge “Socijaldemokrati” nastat će i istoimena stranka

storyeditor/2022-02-28/PXL_090222_91874777.jpg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
01.03.2022.
u 18:20

Prije osnivanja stranke koje bi se trebalo dogoditi do kraja godine Udruga planira raditi na terenu i osnovati podružnice diljem Hrvatske

Udruga "Socijaldemokrati" iza koje stoji istoimeni i najbrojniji saborski klub nastao raskolom SDP-a predstavila je jučer svoju platformu djelovanja te, kako su rekli, političke i društvene ciljeve.

"Želimo dijalog"

– Ne želimo nametati svoju ideologiju društvu kao jedinu i jedino ispravnu, želimo je afirmirati kroz dijalog s drugima u potrazi za toliko nam potrebnom zajedničkom vizijom budućnosti, koja Hrvatskoj nedostaje već 30 godina. Hrvatskoj treba svojevrsni “nacionalni okrugli stol o budućnosti”, o usuglašenim ciljevima i stvarnim interesima građana naše zemlje. Nisu nam dovoljni samo politički programi pojedinih stranaka koje će se izmjenjivati na vlasti i mijenjati generalni smjer ove zemlje nakon svakih izbora – poručio je predsjednik Udruge, ujedno i potpredsjednik Sabora iz redova Kluba socijaldemokrata Davorko Vidović koji nije krio kako će uskoro iz Udruge nastati i nova politička stranka, vjerojatno istog naziva. I kojoj je plan, o čemu je svojedobno već govorio i bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić, izaći na sve buduće izbore, od europskih do parlamentarnih.

A prije osnivanja stranke koje bi se trebalo dogoditi do kraja godine Udruga planira raditi na terenu i osnovati podružnice diljem Hrvatske. Zato je posebno zanimljivo i što ima petero potpredsjednika od kojih je svatko zadužen za jednu regiju i koji imaju zadatak upravo ojačati udrugu na terenu kako bi i sam proces osnivanja stranke danas-sutra bio znatno jednostavniji. Tako je za potpredsjednicu sjeverozapadne regije imenovana je i predsjednica Kluba socijaldemokrata u saboru Ivana Posavec Krivec, dok je saborski zastupnik Domagoj Hajduković potpredsjednik Udruge za Slavoniju. Renata Sabljar Dračevac potpredsjednica je za Dalmaciju, Sanja Udović za Istru, Primorsko-goransku županiju i Liku dok je bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić potpredsjednik za Zagreb iz kojega se, zanimljivo u Udruzi očekuje i najviše bivših SDP-ovaca s obzirom na to da je aktualni lider SDP-a upravo u Zagrebu i izbacio najveći broj članova.

– Ostali smo uspravni, strogo utemeljeni u naše vrijednosti, u ono što vjerujemo u onaj ideal koji nas pokreće u životu. I takvu politiku želimo voditi, drugačiju politiku koja je lišena estradizacije i populističkih povika – kazao je Bernardić.

Stigli i aktualni SDP-ovci

Uz članove udruge Socijaldemokrati, predstavljanju udruge prisustvovali su i Željka Antunović, Mirela Holy, Gvozden Flego, Franjo Habulin, Vilim Ribić... a zanimljivo je da su je podržati došli i aktualni SDP-ovci i to bivši predsjednik države Ivo Josipović kao i primorskogoranski župan Zlatko Komadina koji je i sam razmišljao, kako se šuškalo, o napuštanju SDP-a i priključenju Socijaldemokratima.

Na predstavljanje Udruge pozvana je i SDP-ova europarlamentarka Romana Jerković koja se čak spominjala i kao potencijalna šefica nove stranke socijaldemokrata kada bude osnovana. No čuje se da se ispričala zdravstvenim problemima. Kako na dolaske i pozive SDP-ovcima gledaju u vrhu SDP-a nije poznato.

Izvori bliski Grbinu poručili su da nisu imali vremena jučer se baviti tom temom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije