Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko noći

Iz tvornice ukradeno nekoliko tona bakrenih i aluminijskih kablova

bakrene zice na pruzi
Franjo Lepan/24sata
09.07.2010.
u 13:21

Učestale su krađe aluminija, bakra, oluka, željezničkih tračnica, poklopaca za cestovne šahtove, koji se potom preprodaju trgovcima otpadnim metalom.

LOZOVAC - Iz dvorišnog kruga Ivanala, tvornice u Lozovcu kod Šibenika, prošle su noći policiji nepoznati lopovi odnijeli nekoliko tisuća kilograma bakrenog i aluminijskog kabela, kako ističu u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Iz tvornice, koja je nekad bila dijelom Tvornice lakih metala iz Šibenika, a onda je ustupljena vlasnicima otprije Drugoga svjetskog rata, nestalo je kabela čija se vrijednost procjenjuje na oko 20 tisuća kuna. Budući da je riječ o tonama bakra i aluminija, izvjesno je da je ova krađa bila pomno organizirana  i da je u njoj sudjelovalo više kradljivaca.

Krađe bakrenih i aluminijskih kablova i predmeta, oluka, željezničkih tračnica, cestovnih zaklopaca (šahtova)  i drugoga metala su česte, a lopovi plijen kasnije preprodaju trgovcima otpadnim metalom i tzv. sekundarnim sirovinama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar m_m
m_m
13:59 09.07.2010.

Uh, trtebalo je to nosit! Al nije to ništa u usporedbi s onima što su maznuli stotine tona žita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije