Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE Zagorje odradilo svoj dio posla

Iz Stubaka bez gužvi i problema na Sljeme

06.01.2009.
u 17:29

Oko 1500 navijača otišlo je danas iz Stubičkih Toplica na mušku slalomsku utrku na Sljemenu. Već petu godinu otkako se na Sljemenu održava svjetska skijaška utrka Stubičke su Toplice zona C iz koje se navijači iz Zagorja i ostatka zemlje te oni iz inozemstva organizirano upućuju na Sljeme.

Podrška Ivici
Tako je bilo i danas, kada je prvi autobus krenuo u 12.30. Nakon toga, kako su se autobusi punili navijačima, tako su odmah kretali na Sljeme, pa nije bilo nikakvih gužvi ni problema u prometu. Danas je na Sljeme iz Stubaka otišlo otprilike 500 ljudi više nego na nedjeljnu utrku slalomašica. U odnosu na prošlu godinu, ove je i na žensku i na mušku utrku iz Stubaka otišlo nekoliko stotina navijača više. Među ostalima, stigao je autobus sa 50-ak Slovenaca koji su pristigli iz okolice Maribora. Iako su najavili podršku svojim sunarodnjacima, iz njihovih se grla nekoliko puta zaorilo “Ivica, Ivica” čime su pokazali da će poduprijeti i naše skijaše bez obzira na zategnute političke odnose.

– Bili smo i u nedjelju, bilo je super, nije nam bilo zima, plesali smo i dobro se zabavljali – rekli su nam pripadnici stubičko-oroslavske grupe koji su se zajedno zaputili na Sljeme. Bili su tu i navijači iz Marije Bistrice, od glave do pete odjeveni u kockice, koji svake godine posjećuju skijaška zbivanja na Sljemenu, kao i u susjednoj Sloveniji. Na Sljeme se tradicionalno uputila i obitelj Ilinić iz Modrovca sa sedmogodišnjim Andrijom kojemu je to već treći pohod na Sljeme.

Prodaja ulaznica
– Sve je u oba dana proteklo u najboljem redu, nikakvih problema nije bilo.

Ulaznice su se kupovale u našem uredu na dane utrka s time da su mnogi u nedjelju kupili ulaznice za obje utrke – rekla nam je Bernarda Sokač, direktorica TZ-a Stubičke Toplice. Posao su profesionalno odradile i redarske službe, policija i djelatnici općine, a u pripravi su bili i vatrogasci te vučna služba.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije