Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz Stubaka bez gužvi i problema na Sljeme

06. siječnja 2009. u 17:29 5 prikaza

Oko 1500 navijača otišlo je danas iz Stubičkih Toplica na mušku slalomsku utrku na Sljemenu. Već petu godinu otkako se na Sljemenu održava svjetska skijaška utrka Stubičke su Toplice zona C iz koje se navijači iz Zagorja i ostatka zemlje te oni iz inozemstva organizirano upućuju na Sljeme.

Podrška Ivici
Tako je bilo i danas, kada je prvi autobus krenuo u 12.30. Nakon toga, kako su se autobusi punili navijačima, tako su odmah kretali na Sljeme, pa nije bilo nikakvih gužvi ni problema u prometu. Danas je na Sljeme iz Stubaka otišlo otprilike 500 ljudi više nego na nedjeljnu utrku slalomašica. U odnosu na prošlu godinu, ove je i na žensku i na mušku utrku iz Stubaka otišlo nekoliko stotina navijača više. Među ostalima, stigao je autobus sa 50-ak Slovenaca koji su pristigli iz okolice Maribora. Iako su najavili podršku svojim sunarodnjacima, iz njihovih se grla nekoliko puta zaorilo “Ivica, Ivica” čime su pokazali da će poduprijeti i naše skijaše bez obzira na zategnute političke odnose.

– Bili smo i u nedjelju, bilo je super, nije nam bilo zima, plesali smo i dobro se zabavljali – rekli su nam pripadnici stubičko-oroslavske grupe koji su se zajedno zaputili na Sljeme. Bili su tu i navijači iz Marije Bistrice, od glave do pete odjeveni u kockice, koji svake godine posjećuju skijaška zbivanja na Sljemenu, kao i u susjednoj Sloveniji. Na Sljeme se tradicionalno uputila i obitelj Ilinić iz Modrovca sa sedmogodišnjim Andrijom kojemu je to već treći pohod na Sljeme.

Prodaja ulaznica
– Sve je u oba dana proteklo u najboljem redu, nikakvih problema nije bilo.

Ulaznice su se kupovale u našem uredu na dane utrka s time da su mnogi u nedjelju kupili ulaznice za obje utrke – rekla nam je Bernarda Sokač, direktorica TZ-a Stubičke Toplice. Posao su profesionalno odradile i redarske službe, policija i djelatnici općine, a u pripravi su bili i vatrogasci te vučna služba.


Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas