Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Iz stava EK vidi se da su se države posvadile oko Hrvatske

EK balansirao između dvije države – spor je bilateralan, ali odluka vrijedi

Komentari 12

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:59 05.07.2017.

treba tim uhljebima poslat snimku korupcije sudaca i svim novinama u EU!

VL
LV
ladislav.vicic
01:36 06.07.2017.

Sad vidimo na cijoj je strani Europska komisija i da su ravnodusi u pitanju arbitraze. Neka im bude na znanje: Hrvatski narod je sve nepravde podnio i nikad u niciju kucu nije provalio. ”Sami smo. Neka! Sami uvijek bijesmo, k’ok’o dub sto stoji na proplanku svom.” Ipak cemo strpljivo ustrajati.

VL
2F
2fast4u
08:03 06.07.2017.

klasično antihrvatsko novinarstvo. ... "neprihvaćanje odluke nekog suda koji je – bez obzira na sve – ipak svoj posao priveo kraju", dakle ova novinarka je uspjela u svoj članak upakirati kako je sud posao priveo kraju? a to što jedna strana uopće nije sudjelovala u postupku dotična ne smatra bitnim?! čak i laiku je jasno da ako netko ne sudjeluje u postupku i ne brani svoja prava da taj postupak nema smisla, ali gđa. Veljković je ipak istaknula kako je sud posao priveo kraju?! fuj!

VL
IL
ilicak
06:43 06.07.2017.

slovenska bagra misli da na vodenim granicama moze radit sto hoce kao sto radi i na kopnenim. gori su postali lopovi nego rumuni. ovo je dokaz da nisu varali i krali ne bih do ovog doslo

VL
DU
Deleted user
05:22 06.07.2017.

Trenutni val "šimfanja" RH je znan mehanizam kad se reakcija tumači kao smrtni grijeh, u ovom slučaju da se država ne povinuje međunarodno pravnom poretku. Međutim, akcija 2015. je prethodila hrv. reakciji i to se gura pod tepih. Uostalom, evoo ocjene slov. pravnog eksperta: Quote/– Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik.

VL
ST
sterling
10:18 06.07.2017.

daj Boze da nasi tzv politicari skupe muda i nadju kicmu, i da ne pristanu ni na kakve ucjene od tih fosila, koji su svrha sami sebi

VL
Avatar E.N.O.P.
E.N.O.P.
06:54 06.07.2017.

Mozemo pricat sto hocemo ali ce nas konstantno pritiskat da moramo prihvatit ovu odluku. Jedino rjesenje je da napravimo tuzbu pred medjunarodnim sudom pomorskog prava za teske povrede pomorskog prava. Sa pozitivnom presudom kao protutezom onda rusimo ovo sve po zakonu i pravu i nitko iz EK ne moze nista rec. Ovo bilateralno nece ici jer znamo da su nasi diplomati nesposobni i opet ce slovenci navuc bolji polozaj pogotovo sada kad imaju ovu presudu.

VL
AO
ante.oreskovic75
09:35 06.07.2017.

A da ih po malo sve pošaljemo u tri. P. m?Sudac tolikom star da jedva čita,senilan,određuje sa svojim gerijatrijskim društvom šta treba napraviti?ZAKON O POMORSKOM PRAVU nisu ni pogledali,trebalo bi im previše godina i bojali su se da to neto ne mogu doživjeti!

VL
DZ
dzukaficuka
22:19 28.02.2018.

Bas tako dati snimke svaki put u javnost.UN u NY kad su naši političari govorili enonda su trebali pusti ti snimku pred cijelim Svijetom

VL
AM
AMD------------------------
09:40 06.07.2017.

na vrhu hrvatske ili dokazana koruptna skupina hdz ili cista jugoslavenstina,gdje hdz tu nimalo ne zaostaje,svi iz bivsega sistema,njihovi potomci ! a o diplomaciji ? tko je te titoiste postavio i do danas ih postavlja po hr.diplomaciji ? tko je plenkovic,dalic,obuljen,pusic,vrdoljak,seks,suker -? hrvatskoj javnosti se prezentira sanader kao sto ? taj covjek iz ucinjenog u rednim drzavama ni slova nebi bio vrijedan i x drugih koji su u hr,hitovi a svi dokazani lopovi. perkovic i mustac osudjeni za ubojstva a njihovi drugovi sjede po hr,instituciama.nijednoga hrvatskoga casnoga politicara eu i nitko nije vidio.

VL
Avatar Aristarhh
Aristarhh
11:19 06.07.2017.

Oh kako lijep dan, hm, ili je možda, oh kako je izgledalo da, hm ipak je to tužan dan, hm. Jbg.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.