Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bajakovo

Iz Srbije pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim obrascima PCR testa

Mjere sigurnosti na GP Bajakovo zbog epidemije koronavirusa
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
14.01.2021.
u 10:46

Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske radi se o 63-godišnjaku i 28-godišnjaku s prijavljenim prebivalištem na području Karlovačke županije, a koji borave u Republici Srbiji zbog zaposlenja te imaju prijavljen privremeni odlazak iz Republike Hrvatske.

Iako su mediji proteklih dana u nekoliko navrata prenosili informacije iz policije kako su prilikom pokušaja ulaska u Hrvatsku otkrili krivotvorene negativne obrasce PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije neki očigledno ne odustaju.

Najnoviji takav slučaj zabilježen je danas, nešto poslije ponoći, kada su policajci na Međunarodnom graničnom cestovnom prijelazu Bajakovo pronašli nova dva takva slučaja. Prema navodima PU Vukovarsko – srijemske radi se o 63-godišnjaku i 28-godišnjaku s prijavljenim prebivalištem na području Karlovačke županije, a koji borave u Republici Srbiji zbog zaposlenja te imaju prijavljen privremeni odlazak iz Republike Hrvatske, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 00,12 sati policijskim službenicima su predočili krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije.

Na taj način željeli su, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, izbjeći mjeru samoizolacije na adresi prebivališta. Osumnjičeni su uhićeni radi provođenja kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ te su nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnesene kaznene prijave redovnim putem.

Video - Biste li se cijepili protiv koronavirusa? Provjerite što kažu građani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije